Na start Krajem André se postavilo přes 350 cyklistů

26. 6. 2017 · 1 minuta čtení · 7 fotografí · 1 video
Téma VínoSport

Ani tropické teploty přes třicet stupňů neodradily cyklisty od putování po devíti vinařských vesnicích jižní Moravy. Na putování Krajem André vyrazilo více než 350 účastníků. 
V kempu Formanka v Hustopečích, odkud se startovalo, panovala od rána výborná nálada. Někteří cyklisté vyrazili na trať již před devátou hodinou, aby se vyhnuli největšímu horku, většina ale počkala na společný hromadný start. Ten odmávli starostka Hustopečí Hana Potměšilová a starosta Velkých Pavlovic Jiří Otřel v 9.00 hodin. 


Obce nabídly účastníkům putování to nejzajímavější. V Hustopečích si prohlédli renesanční dům U Synků se Stálou vinařskou expozicí, ve Starovičkách a Velkých Pavlovicích lákaly rozhledny a v Kurdějově zaujalo podzemí gotického kostela. Typickými sklepními uličkami se pochlubily obce Vrbice a Bořetice, v Němčičkách se cyklisté dozvěděli o vinařství a vinohradnictví na naučné stezce. Na své si přišli i gurmáni. Tetičky z Kobylí napekly meruňkové buchty, navařily knedlíky a nechybělo ani meruňkové pivo. V Horních Bojanovicích bylo zase veselo. Místní hasiči slavili sto desáté výročí od svého založení a cyklisté se tak mohli připojit k bohatému kulturnímu programu.
Na cestě byl také Vůz druhé pomoci. Jeho osazenstvo poskytovalo na trati psychickou i fyzickou podporu všem, kterým docházely síly.
Vytrvalci, kteří zdolali přes čtyřicet kilometrů dlouhou cestu a vrátili se zpět do Hustopečí, měli možnost odevzdat v Turistickém informačním centru výherní kupón. Informace dostanou vítězové na uvedený mail. Čekají na ně hodnotné poukázky na sportovní - samozřejmě nejlépe cyklistické - vybavení, které využijí na příštím ročníku Krajem André.
-hrad-

odebírejte přes RSS