Poslední víkend před začátkem prázdnin bude patřit milovníkům vína

19. 6. 2017 · 2 minuty čtení · 4 fotografie
Téma Kultura
V pátek otevře 17 vinařů své sklepy v obou vinařských uličkách – Vinařská a Na Hradbách. Hustopečský slunovrat nabídne návštěvníkům skvělá vína, hudbu a nádech magie a kouzel během jedné z nejkratších nocí roku. Také dostanou možnost ochutnat tajemné Víno slunovratu či pečivo s devatero bylinami a chybět nebudou zapálené ohně, u kterých budou k opečení špekáčky. Další občerstvení nabídnou vinaři ve svých sklepích. Návštěvníci se mohou těšit na zapojení vinařů do tradičních rituálů a na jejich vzájemné měření nejen vinařských dovedností. Pro děti je připraven závod na koloběžkách a putovní hra se sladkou odměnou na konci.
Celá akce začíná v pět hodin odpoledne. Vstupné je 200 Kč a v ceně je vzorek vína v každém z otevřených sklepů, sklenička, katalog s mapou, špekáček a ochutnávka tajemného Vína slunovratu. Děti mají vstup, hry i odměny zdarma. 
Více informací na facebooku události nebo na stránkách města Hustopeče.


Program a přehled otevřených sklepů


17759


V sobotu ráno startuje již 12. ročník cyklistického putování Krajem André. Pravidelní i noví účastníci se mohou těšit na devítku obcí Mikroregionu Hustopečsko, která jim nabídne jedinečnou přírodu jižní Moravy a pohostinnost.
Hustopeče, Starovičky, Velké Pavlovice, Vrbice, Kobylí, Bořetice, Němčičky, Horní Bojanovice a Kurdějov jsou zastávky na trase, která má v celé délce celkem 40 kilometrů. Cesta vede přes příjemné rovinky i strmé kopce. Obce nabízí doprovodný program zaměřený na vinařství.
Všichni registrovaní účastníci se mohou zapojit do soutěže o hodnotné ceny, jakou jsou poukazy na sportovní zboží. Každý účastník obdrží na startu razítkovací průkaz s mapou. Pro zařazení do slosování je nutné získat alespoň sedm razítek z devíti. Takto vyplněný průkaz s e-mailovým kontaktem stačí odevzdat do 18.00 hodin v Turistickém informačním centru v Hustopečích. 
Expedice Krajem André startuje 24. června 9.00 do 12.00 v areálu autokempu Formanka v Hustopečích. Informace a aktuality hledejte na facebooku Mikroregionu Hustopečsko.


17763


Letní sezóna v Hustopečích nabízí možnost užít si léto se skleničkou vína v ruce a projít si Otevřené sklepy hustopečských vinařů. Každý den od 23. června až do 2. září od 18 do 21 hodin budou otevřeny vždy minimálně dva sklepy. Podrobnosti na Turistickém informačním centru nebo na plakátech.


17767

17768

-ves-

 

odebírejte přes RSS