Program Hustopečského slunovratu myslí i na děti

21. 6. 2017 · 1 minuta čtení · 2 fotografie
Téma Víno
Už název akce Hustopečský slunovrat s vínem napovídá, že prim budou hrát místní vinaři a jejich produkty. Ve svých sklepích pohostí návštěvníky až do nočních hodin.
I přesto, že hlavním tématem bude víno, si na své přijdou i děti. Ty se do programu zapojí od úplného začátku a poměří své síly v závodech na koloběžkách.  Registrace do soutěže proběhne od 17.00 do 17.15 hodin, děti se dle věku rozdělí do kategorií, dostanou startovní číslo a vyrazí na trať. Na vítěze čekají medaile a na všechny sladké odměny a špekáčky. Ti z malých závodníků, kteří mají koloběžku doma, ať si ji vezmou sebou. Pro ostatní budou připraveny i k zapůjčení.
Sportovní klání s koloběžkami skončí v 18.00 hodin. V tuto dobu se v programu k hlavnímu slovu dostanou místní vinaři z obou hustopečských ulic. Porovnají svá vína, znalosti, důvtip i fyzickou sílu. 
Na děti čeká po koloběžkách putovní hra. Na pokladnách v ulicích Vinařská nebo Na Hradbách si vyzvednou kartičky s úkoly.  Jejich zadání je provede hustopečskými vinařskými ulicemi. Jakmile budou mít údaje doplněné (nejpozději do 22.00 hodin), odevzdají tyto kartičky opět na pokladnách. Pokud odpoví správně, odměna je nemine.
A vínu bude v Hustopečích patřit celý víkend. Po pátečním koštování v místních sklepích můžete v sobotu vyrazit na cyklistické putování Krajem André. To vás zavede do okolních vesnic s typickou moravskou pohostinností.
-hrad-
17849

17855

odebírejte přes RSS