Vlčata a skauti zahltili Hustopeče

23. 4. 2018 · 1 minuta čtení · 9 fotografí · 1 video

Jako v mraveništi to o víkendu vypadalo v okolí společenského domu. Přes 130 dětí a 60 vedoucích si vybralo Hustopeče jako místo svého jamboree, při kterém bojovali o putovní meč sv. Jiřího.


Jsou tu děti z Hustopečí, Pohořelic, Vranovic a Uherčic. Přidaly se k nám i děcka z Modry a Benátek nad Jizerou v rámci spolupráce našich partnerských měst, a přidají se k nám i kamarádi z Rosic u Brna, popisuje složení jamboree organizátor Jan Frank.

Celý víkend vlastně spočívá v jedné velké hře, kdy děcka pomocí plnění úkolů na stanovištích po celém městě a v okolí sbírají body a soupeří o putovní meč svatého Jiří, který je patronem skautů. Ten meč si pak odvezou domů do své klubovny a za rok se bude zase bojovat, vysvětluje princip víkendu Vojtěch Frank.

Disciplíny byly opravdu rozmanité a děti při nich zkoušely nejen fyzickou zdatnost, ale i logické myšlení a týmového ducha. 

Všechny děti přespávaly v prostorách sálu společenského domu, který skautům dalo k dispozici Město Hustopeče. My skauty podporujeme celoročně, protože si myslím, že to je velmi potřebná a užitečná činnost, vést malé skauty, odůvodňuje místostarosta Bořivoj Švásta.

Celý víkend skauti zakončili v neděli při bohoslužbě v kostele sv. Václava. Vzácný meč sv. Jiří si letos nakonec k radosti pořadatelů vybojovala družina starších vlčat Netopýři z Hustopečí. Gratulujeme! -nov-

odebírejte přes RSS