Úředníci města se práce nebojí

11. 6. 2018 · 1 minuta čtení · 14 fotografí · 1 video
Téma Z města

Na pátek 8. června byla naplánována odstávka elektrické energie na celém Dukelském náměstí, kde sídlí i obě budovy Městského úřadu Hustopeče. Kdo čekal, že úředníci dostanou volno, ten se hodně spletl...


Sedmdesátka úředníků z 12 odborů úřadu se hned zrána rozešla po městě, kde po celý den opravovala dětská hřiště, čistila parky, uklízela odpadky apod. Nechali jsme to na městských službách, oni vědí, kde je co potřeba udělat a my jsme zas věděli, že je nás celkem hodně a že té práce se dá stihnout dost, vysvětlil rozdělení práce tajemník úřadu a hlavní iniciátor akce Pavel Michalica.

Netradiční teambuildingovou akci vzali úředníci s humorem a nadsázkou a po celý den panovala v pracovních skupinkách rozpustilá a uvolněná atmosféra. Já jsem pro, rád si vyčistím hlavu a budu se chvíli věnovat manuální práci, svěřil se Tomáš Laz, vedoucí Sociálního odboru, který se svými podřízenými natíral plot dětského hřiště Na Sídlišti. Já si dneska zažívám premiéru v natírání, protože u nás doma všechno natírá manžel, pochlubila se vedoucí Marketingu a kultury Jana Hrádková.

Kromě pochvalného pokyvování hlavou a úsměvů kolemjdoucích si úředníci vysloužili i početnou skupinu fanoušků na facebookovém profilu města, kde jejich iniciativu kvitovala velká řada občanů. 

Přes velký zájem ze strany úředníků i veřejnosti se podobné iniciativy nebudou opakovat příliš často. Záleží na tom, jestli půjde nebo nepůjde elektřina. (smích) Hlavním úkolem zaměstnanců je především zajistit chod úřadu. My jsme využili této vzácné příležitosti, abychom taky přispěli ke zvelebení našeho města, ale je to jen jednorázová akce, shrnuje Pavel Michalica. -nov-


odebírejte přes RSS