Nejlepší hustopečská vína mají naši pečeť

7. 5. 2024 · 1 minuta čtení · 10 fotografí · 1 video
Téma Víno

Hustopečská pečeť a Májová výstava vín opět přilákala milovníky dobrého vína ze širokého okolí. Již tradiční propojení amatérských a profesionálních vinařů si nachází své příznivce, kteří mohli ochutnávat pestrou škálu vzorků. 


Akci organizuje Město Hustopeče ve spolupráci s místním Svazem zahrádkářů a právě kontrast amatérských a profesionálních vín je to, co dělá akci unikátem. „O Hustopečskou pečeť se mohla ucházet vína odrůd, které jsou typické pro Hustopečsko. Z červených vín jsou to Svatovavřinecké, Frankovka, André a Modrý Portugal. Z bílých odrůd, které jsou ještě zatříděny do jednotlivých kategorií podle obsahu zbytkového cukru, jsou to Ryzlink vlašský, Ryzlink rýnských, Veltlínské zelené a Tramín. U zahrádkářů odrůdy nejsou nijak omezeny. Celkem tu máme 791 vzorků od 160 vinařů a ty chutě jsou opravdu různorodé,“ představuje produkční akce Karolína Hrnčiříková. 

A kdo si letos odnesl originální ceny uměleckého kováře Františka Pechora? Z hustopečských vinařů to byl Karel Otáhal za svůj Tramín, ale u návštěvníků bodovaly i další vzorky a každý si našel toho svého šampiona.

Přehled všech vítězů najdete zde.

odebírejte přes RSS