Oprava silnic i uložení elektřiny pod zem. Radní jednali

12. 10. 2016 · 2 minuty čtení · 5 fotografí
Téma Z města

Radní se sešli na své 49. schůzi v úterý 11. října 2016. Zabývali se rekonstrukcí elektřiny v Brněnské ulici, opravou silnic a kanálových vpustí ve městě i územními studiemi S10 a S2.

Radní neschválili úpravu chodníku v Kollárově ulici

Radní neschválili úpravu chodníku před polyfunkčním domem v ulici Kollárova. „Přes několik výzev nebyla dodržena projektová dokumentace. Požadujeme, aby byl chodník upraven v souladu s dokumentací a s bezbariérovostí,“ uvedla starostka města Hustopeče Hana Potměšilová.

V Brněnské bude nové osvětlení, elektřina v zemi i chodník

Obyvatelé i náhodní chodci na obou stranách Brněnské ulice se musejí v nejbližších letech připravit na stavební ruch. Elektrické vedení se bude ukládat ze sloupů do země a současně se namontuje i nové veřejné osvětlení.

„Na pravé straně ulice se poté vybudují zcela nové chodníky. Levá strana, na které už nový chodník je, se po stavebních pracích uvede do původního stavu. Také jednáme s RWE, aby se současně zrekonstruoval plyn. Chtěli bychom, aby už po těchto úpravách, nějakou dobu do chodníků v Brněnské ulici nikdo nezasahoval,“ přiblížil místostarosta města Hustopeče Bořivoj Švásta.

Evangelický hřbitov se dočká nové dlažby

Po Svátku všech svatých se začne dláždit evangelická část hřbitova. Radní včera schválili smlouvu. Katolická část už je zcela hotová po levé i pravé straně z pohledu od vstupní brány.

Začnou se projektovat sociální byty za nemocnicí

Radní sestavili tým, který bude pracovat na záměru vzniku sociálních bytů. Vzniknou v ulici Žižkova za nemocnicí na pozemcích, které Jihomoravský kraj převede na město. „Podmínkou převodu ovšem je, že na pozemcích vyroste nějaké zařízení k sociálním účelům. Už se také porozhlížíme po vhodné dotaci,“ upřesnila starostka.

Budou se opravovat povrchy komunikací včetně některých dešťových vpustí

Ve městě se ještě do konce roku budou opravovat silnice. A to na několika desítkách míst po celých Hustopečích. Například i v lokalitě Herbenova farma. „Jedná se o úpravu komunikací a kanálových vpustí,“ přiblížila Potměšilová. „Celkově budou opravy stát asi 280 tisíc korun,“ doplnil Švásta.

Územní studie pro lokalitu Starý vrch a na Křížovém kopci

Radní schválili smlouvu o dílo na zhotovení územní studie S10. Týkat se bude lokality Starý vrch po levé straně za hřbitovem. „Územní studii nařizuje změna č. 1 územního“ doplnila starostka. Zároveň radní odsouhlasili variantu A dopravního připojení lokality Křížový kopec. Více na: http://www.hustopece-city.cz/uzemni-planovani/uzemni-studie-so-orp-hustopece/

-jal-

odebírejte přes RSS