Děti se ponořily do hlubin příběhů a lovily perly

22. 2. 2018 · 1 minuta čtení · 23 fotografí · 1 video

Čtenářskou soutěž Lovci perel pořádá Městská knihovna Hustopeče již pátým rokem. Za každou přečtenou knihu označenou znakem perlorodky dostane dítě perličku. Navíc může ulovit další perly za vyplnění bonusových otázek. Každoročně se do soutěže zapojí více než padesát mladých čtenářů.
Ve středu 21. února se konalo slavnostní vyhlášení výsledků soutěže za rok 2017. „Vloni se zúčastnilo 67 dětí a nasbírali přes 770 perliček, což je krásný počet,“ řekla knihovnice Jana Unverdorbenová. Učebna knihovny se zaplnila dětskými čtenáři, některé doprovázeli rodiče. Lovci perel si odnášeli velké gratulace, perlové náramky, ti úspěšnější i perlové náhrdelníky. Nejdelší z nich patřil Jitce Stritzlové a čítal 93 perliček. „Jitka se snažila, opravdu hodně čte a my jsme za to velmi rádi,“ podotkla Unverdorbenová.

Stát se lovcem perel může každé dítě, nový ročník soutěže odstartoval v lednu a bude opět trvat do konce roku. „Budeme velmi rádi, pokud se děti zapojí. Čtení je důležité a soutěž je taková dva v jednom: za přečtenou knížku získají perlu a mohou o ní napsat do čtenářského deníku, mohou ji prezentovat ve škole spolužákům a navnadit na soutěž další čtenáře,“ uvedla Unverdorbenová.
Čtenáři ozdobení perličkami jako své nejoblíbenější knížky například doporučili Klub tygrů od Thomase Breziny, Prevítovi od Roalda Dahla, Čarodějnici Hermínu od Ann Rocardové a všechny knihy od Astrid Lindgrenové.

-ves-

Vyhodnocení soutěže Lovci perel 2017
1. Stritzlová Jitka - 93 perel
2. Soukopová Laura - 64 perel
2. Kořenek Tomáš - 64 perel
3. Kořenková Monika - 61 perel
4. Odvářková Lenka - 50 perel
5. Stritzl Martin - 43 perel
6. Kučera Vítek - 31 perel
7. Chrástka Adam - 29 perel
8. Chrástka Tomáš - 27 perel
9. Ziaťková Anežka - 25 perel
10. Rojka David - 22 perel

 

odebírejte přes RSS