Fasáda na budově ZŠ Nádražní a schválená územní studie. Jednali radní

21. 6. 2023 · 1 minuta čtení · 3 fotografie
Téma Z města

 Radní jednali v úterý 20. června. Schválili územní studii S3, která upřesňuje územní plán z roku 2013, vybrali zhotovitele fasády budovy ZŠ Nádražní a podpořili doplnění klimatizace do místní polikliniky.

Radní odklepli územní studii S3, která upřesňuje územní plán z roku 2013. „Řeší plochu na okraji Hustopečí směrem na Starovice a stanovuje podrobnější podmínky pro výstavbu, dopravní a technickou infrastrukturu a navrhuje nová veřejná prostranství,“ doplnila informace starostka, Hana Potměšilová.

Území, které upřesňuje studie S3

Vizualizace

Investice do fasády čeká budovu ZŠ Nádražní. Radní vybrali zhotovitele. „S penězi na sjednocení fasády rozpočet města, který zastupitelé schválili 15. prosince 2022, počítá. Práce provedou dělníci ze společnosti VS-build, s.r.o., kteří aktuálně staví novou výdejnu obědů u ZŠ Nádražní.  Fasáda vyjde městskou kasu na více než 700 tisíc korun bez DPH, hotovo by mělo být do konce srpna letošního roku,“ avizoval místostarosta, Josef Horák.

Novou klimatizační jednotku získá ordinace gastroenterologie v budově Polikliniky. „Jedná se o posílení klimatizace a zajištění většího komfortu pro lékaře i pacienty,“ vysvětlila Potměšilová.

Radní zadali zpracování projektové dokumentace na sociální zázemí nově budovaného amfiteátru pod společenským domem. „Celkovou investici, která počítala s rekonstrukcí společenského domu a výstavbou amfiteátru, jsme kvůli nedostatku financí rozdělili na dvě části a začali s realizací amfiteátru. Nově plánované sociální zázemí je součástí restaurace, jejíž oprava se odkládá, a tím pádem by návštěvníci venkovního areálu museli využívat toalety ve společenském domě. Nyní se rýsuje vhodný dotační titul, jenž by nám pomohl se zaplacením sociálního zázemí v prostorách, kde je nyní kotelna a sklep, a amfiteátr by tak fungoval samostatně, informoval místostarosta, Bořivoj Švásta. -hrad-




odebírejte přes RSS