Diváky kina pobavila Sylvie agentury Familie

24. 10. 2023 · 2 minuty čtení · 6 fotografí · 1 video
Téma Kultura
Zájezdová divadelní agentura Familie už je pro Hustopečské obecenstvo známou firmou. Pravidelně do našich krajin přiváží ty nejlepší komediální kousky a uplynulou neděli místním milovníkům divadla a smíchu nadělila další, tentokrát s názvem Sylvie.


Čtveřice herců si střihla chvílemi peprnou, jindy romantickou, ale hlavně groteskní komedii o mezilidských vztazích a o tom, jakou paseku dokáže napáchat krize středního věku a jeden nový domácí mazlíček. 

Představení si vysloužilo plný sál bez jediného volného místa, bujarý smích a především odměnu v podobě hlasitého potlesku.“Já se prezentuji po čtyřech, ale někdy i po dvou, malá nápověda. Hraju Sylvii, která se dostane do domácnosti tady dvou partnerů a udělá tam takovou vztahovou revoluci,” popisuje svou roli Anička Grundmanová, dříve známá jako Stropnická. “Já tam vystupuju ve třech rolích, každá je úplně jiná. Je to napsané tak, že tyhle tři postavy tomu dodávají jistou komičnost, až grotesknost. Ale je to krásné, a hlavně s ostatními se moc krásně hraje,” pochvaluje si mladý talentovaný herec Václav Werner Kraus. “To já konečně, možná poprvé ve svém životě, hraju intelektuálku, profesorku z vysoké školy, a mám takový ne úplně šťastný manželský život tady s pánem,” ukazuje na svého kolegu Volejníka herečka Miluška Bittnerová. “No a já jsem ten s tou krizí středního věku, co si nabrnkne tu čubu,” dodává ironicky Ondřej Volejník.

Herci se zájezdovým divadlem objíždí celou republiku, moravské obce jsou však jedny z těch, kde hrají nejraději. Rádi vzpomínají například na představení Zub za zub, které u nás odehráli v roce 2022.“Já nemám s moravským publikem zkušenost jen v rámci zájezdového divadla, byla jsem v Olomouci i v Brně v angažmá, a myslím, že mám s Moraváky docela dobrou zkušenost, takže se moc těším na představení,” usmívá se Anna Grundmanová. “Ráda bych tady za celý náš kroužek řekla, že my máme Moravu hodně rádi, přichystali jste nám skvělé pohoštění, to se nám třeba v Praze moc nestává. Morava je opravdu pohostinný kraj. Děkujeme,” vyjadřuje vděk herečka Bittnerová. -slam-

odebírejte přes RSS