Farnost využila větrné počasí a upořádala Drakiádu

16. 10. 2023 · 1 minuta čtení · 3 fotografie · 1 video
Téma Kultura
Ani letos nám v Hustopečích neuletěla akce s názvem Drakiáda. Na neděli 15. října si Farnost Hustopeče připravila pouštění draků pro malé i velké. Vycházelo se v 15 hodin od kostela, směrem k rozhledně, kde už bylo pár draků v plném letu.


„Oproti minulému roku je o trošku menší účast, vzhledem k tomu, že počasí je takové chladnější, tak tu není tolik malých dětí. Ale pořád je účast hojná, oproti tomu, co jsme mívali zezačátku," prozradil organizátor Petr Najman.

Avšak méně stupňů, neznamená méně větru, takže draci se na nebi proháněli bez sebemenší námahy.   Na konci také nesměla chybět soutěž v chytání padáčků plných sladkostí jako odměna za zkrocení větrných draků. Další akce, které farnost tento rok ještě chystá bude dušičkový průvod s lucernami na hřbitov a poté mikulášská nadílka.

„Já bych chtěl ještě pozvat všechny děti na naše dětské mše svaté každý čtvrtek v 17:45, kde si povídáme o zvířátkách z bible. Současně sbíráme penízky, za které potom můžeme nakoupit opravdová zvířátka pomocí sbírky Člověk v tísni, a ty se potom posílají do Asie a do Afriky. Takže kdo má rád zvířátka, určitě může přijít," pozval Petr. -šper-   

odebírejte přes RSS