Radní podpořili prosincový ohňostroj i únorový masopust

18. 10. 2023 · 1 minuta čtení
Téma Z města
Radní se sešli na své 29. schůzi v úterý 17. října. Podpořili konání masopustu, odklepli ohňostroj společnosti Agrotec a schválili smlouvu o reklamě se společností Moravské naftové doly.

Radní zajistili archeologický dohled a zabezpečení bezpečnosti práce při budování první etapy inženýrských sítí za ulicí Generála Peřiny. „Zahájení prací je naplánováno na říjen 2023, hotovo by mělo být o rok později,“ avizoval místostarosta, Bořivoj Švásta.

Moravské naftové doly posílí městský rozpočet o 300 tisíc korun. „Jedná se o smlouvu na reklamní a propagační činnost v rámci letošních adventních koncertů,“ vysvětlila starostka, Hana Potměšilová.

Hustopečský masopust se v příštím roce uskuteční 3. února. „Organizátory akce jsou společnost M.S.Quatro a Hotel Rustikal, město pomůže s propagací, změnou dopravního značení, zapůjčením mobiliáře a úklidem,“ informoval místostarosta, Josef Horák.

Oblohu nad městem rozzáří 15. prosince ohňostroj a chybět nebude ani vánoční program pro děti i širokou veřejnost. Radní udělili pořadateli, kterým je firma Agrotec, souhlas s uzavírkou parkoviště na Dukelském náměstí od 12 do 19 hodin.

Státní pozemkový úřad ČR zajistí rekonstrukci stávajících polních cest v katastrálním území Hustopeče a Starovice. „V souvislosti s realizací stavby SPÚ v Popicích došlo k poškození cest těžkou technikou. Se starosty dotčených obcí jsme se shodli, že budeme požadovat navrácení do původního stavu a s touto žádostí jsme se obrátili na vedení Státního pozemkového úřadu ČR. Reagovali velmi vstřícně a odsouhlasili rekonstrukci, díky které dostanou cesty asfaltový povrch. Jelikož část cesty vede přes naše pozemky, byl potřeba souhlas města s realizací,“ vysvětlila Potměšilová.
-hrad-

 

odebírejte přes RSS