Studenti se připravovali na budoucí roli řidičů

30. 10. 2023 · 1 minuta čtení · 4 fotografie · 1 video

Hustopečské učiliště se od letošního září pyšní novým názvem. Střední škola polytechnická. Vše ostatní však zůstalo při starém včetně široké nabídky projektových dnů. Na jeden takový jsme se přišli podívat s kamerou – pod dohledem Besipu, státní policie, dopravního psychologa a zástupců hasičů připravoval studenty na budoucí roli řidiče.


Překvapivě jen malé procento zdejších studentů, kteří dosáhli plnoletosti, autoškolu absolvovalo, proto padly přednášky odborníků na úrodnou půdu. „Sama jsem překvapená, že tak málo studentů vlastní řidičské oprávnění, ale o tom to úplně není. Cílem je apelovat na studenty, aby obezřetněji přistupovali celkově k silničnímu provozu, nepodléhali různým svodům jako omamné látky, rychlá jízda, natáčení za volantem a podobně,“ vysvětlila smysl nabitého dopoledne učitelka a organizátorka workshopu Stanislava Gergelová.

Studenti jsou na podobné přednášky zvyklí, v loňském roce dokonce absolvovali cvičení s požárním poplachem a simulovanou autonehodou. „Poslední cvičení bylo opravdu akční, což studenti mají rádi. A byla to tak trochu léčba šokem, protože třeba u té autonehody spousta studentů kolabovala. Tentokrát to bylo o něco klidnější, zůstali jsme v učebnách, ale na příště bychom rádi zase něco více názorného, protože pak to i u studentů má odezvu. Celkově si ale od těchto projektů slibujeme to, že budou studenti více připraveni na vše, co je v běžném provozu může potkat, ať už jako řidiče nebo jiné účastníky,“ shrnula Gergelová. -nov-

odebírejte přes RSS