V kinokavárně zazpívala místní Hana Pregrtová

16. 10. 2023 · 1 minuta čtení · 4 fotografie · 1 video
Téma Kultura

Série koncertů v rámci nemalých pátků v kinokavárně pokračuje i v říjnu. A po delší době dostal prostor další z místních talentů. Ostřílená zpěvačka a moderátorka Hana Pregrtová za doprovodu klavíristy a hudebního skladatele Vojtěcha Svatoše.


Duo se v Hustopečích představilo už jednou, při představení knihy Babské rady, díky které se prakticky dali dohromady. Samostatně tu však vystupují poprvé. „S Vojto zpívám v jedné kapele, se kterou objíždíme zábavy, ale moje kolegyně z rádia mě poprosily, jestli bych s ním nemohla doprovodit zpěvem křest té knihy. To jsem samozřejmě nemohla odmítnout, navíc jsme zjistili, že nám to s Vojtou ladí, takže jsme se domluvili, že spolu budeme objíždět právě takové menší akce, jako dnes v Hustopečích,“ seznamuje nás Pregrtová.

Společně zpívají především převzaté populární písně, přestože mají v šuplíku i vlastní. „Když hrajeme na zábavách, tak se víc hodí právě ty známí písně, které lidé znají a mohou si zpívat s námi. Ale tyto malé scény jsou vhodné i na tu autorskou hudbu, takže tu dnes pár takových zazní. Vojta skládá, i když v angličtině, já má raději češtinu,“ svěřila se zpěvačka.

Sympatická zpěvačka je v Hustopečích přece jen víc známá jako moderátorka - každoročně provází programem Burčákových slavností či Svatomartinských oslav. K tomu vede vlastní hudební školu a v neposlední řadě je i zastupitelkou města. „Sedím jedním zadkem na mnoha židlích a vyhovuje mi to tak. Nejdůležitější je pro mě moje hudební škola. Ale mezi moderováním a zpěvem si vybrat nemůžu. Stejně tak jako vybrat si mezi zpěvem před davem lidí či v takovýchto komorních prostorách. Všechna má něco do sebe a jsem ráda, že to můžu střídat,“ uzavřela Pregrtová. -nov-

odebírejte přes RSS