Volejbalistky vyhrály i bez podpory diváků

16. 10. 2023 · 1 minuta čtení · 3 fotografie · 1 video
Téma Sport

Podzimní sezona většiny sportovních disciplín je v plném proudu a v městské sportovní hale se střídá jeden turnaj za druhým. V sobotu 14. října se tu utkaly volejbalistky kategorie U18, mezi kterými měly Hustopeče horké želízko v ohni.   


Turnaj byl druhým kolem krajského přeboru. Dalších šest kol mají kadetky ještě před sebou. „Máme tu dnes mimořádně dvě skupiny, kromě domácích Hustopečí jsou brněnské tmy, Břeclav, Křenovice či Předklášteří, takže silní soupeři,“ vyjmenoval trenér volejbalistů Petr Groh.

Hustopečské volejbalistky vyhrály hned první zápas a nezaváhaly ani v těch dalších. Z turnaje tak braly zlato. Tým má velké ambice postoupit z krajského přeboru do vyšších soutěží a podle dosavadních výkonů by to nemuselo být až tak nesplnitelné přání. „Je to pro nás složité, protože třeba oproti brněnským týmům netrénujeme každý den. Oni ano, protože to mají v rámci výuky na školách,“ posteskl si trenér.

Co při turnaji chybělo byla podpora diváků. Volejbalové zápasy nemají vysokou návštěvnost, což sportovce samozřejmě mrzí. „Chtěl bych místním připomenout, že rozpis zápasů najdou v Hustopečských listech a nejen tam, takže všechny srdečně zvu, aby naše děti a mládež přišli podpořit. Ještě více zvu na velký turnaj do Brna, kam příští týden jedeme s nejmenšími hráči a kde se očekává účast kolem 550 dětí, takže krásná podívaná,“ pozval Groh.

-nov-, Foto: -špe-

odebírejte přes RSS