Cestovatelská přednáška manželů Márových voněla kakaem

15. 3. 2024 · 1 minuta čtení · 10 fotografí · 1 video
Téma Kultura

Cestovatelské přednášky v knihovně se těší vždy vysoké návštěvnosti, nejinak tomu bylo i ve čtvrtek 14. března, kdy se svými zážitky z cest po Mexiku a Guatemale dorazili manželé Márovi.


Letos 8. ledna to bylo 20 let od chvíle, kdy manželé Alena a Jiří Márovi spolu s dcerou Monikou a synem Jirkou začali poznávat krásy naší zeměkoule, kdy začali s cestou na Nový Zéland. Od té doby procestovali značnou část světa a mezi jejich cílové destinace patřily také Guatemala a Mexiko. A právě o těchto zemích manželé přednášeli zaplněnému sálu městské knihovny. „Dnes se podíváme nejdříve do Guatemaly, kde zavítáme mezi místní obyvatelstvo, podíváme se do slumu, navštívíme historické památky. Poté přejdeme pěšky přes hranice do Mexika – zde také vévodila především historie, za kterou se do Mexika jezdí, ale opět jsme se setkávali i s místními lidmi, protože to máme moc rádi, a ochutnali mexická jídla,“ popisuje obsah cestovatelské přednášky Jiří Mára.

Pro hustopečské posluchače nejsou Márovi neznámými cestovateli, však za nimi manželé dorazili již pošesté. Již dříve jim ukázali krásy Japonska, Islandu, Austrálie či Afriky. Že jejich přednášky dokážou zaplnit prakticky celý sál jsme se přesvědčili také nyní. Příjemným bonusem pro posluchače pak byla ochutnávka ceremoniálního mayského kakaa, které svou vůni zaplnilo celý sál a návštěvníci měli touto cestou možnost zakusit chutě dalekých zemí. A kam poputují Márovi příště? „Naše nejbližší cesta bude až za 10 měsíců, protože jezdíme vždy v lednu, takže letos v lednu jsme byli na Srí Lance a kam pojedeme příště? To je příliš daleko, takže to ještě nevíme,“ usmívá se cestovatel.

-otah-  

Čtěte také:

Přednáška zavedla návštěvníky do Japonska
S umírajícím synem projeli celý svět a dávají naději dalším
Manželé Márovi vzali posluchače na Island

odebírejte přes RSS