Narana poučila, jak zvládat svůj hněv

8. 3. 2024 · 1 minuta čtení · 5 fotografí · 1 video

Hustopečský spolek Narana připravil další zajímavou besedu, a to na téma zvládání hněvu. O energii, která se s hněvem probouzí, hovořila terapeutka Silvie Šabacká.


Ve čtvrtek 7. března se v přednáškovém sále hustopečské knihovny sešli posluchači přednášky Jak probouzet TYGRA a získat zpět svou životní energii v podání terapeutky Silvie Šabacké. Tento zážitkový večer volně navázal na podzimní termín s názvem „Jak zkrotit Tygra“. Od zbytečného a nekontrolovaného „bouchání sazí“ se přesunuli o krok dál k důvodům, proč takové situace nastávají. „Budeme mluvit o hněvu. O tom, jak pracovat se svým hněvem a energií, která v nás v tu chvíli je a jak ji pustit dál, aby hněv nás nepohltil,“ říká Magdaléna Feketeová z hustopečské Narany.

Beseda pro desítku návštěvníků započala tzv. kolečkem, kdy každý z nich sdělil své prožívání hněvu – velmi často se objevovaly odpovědi typu: křičím, nadávám, s něčím bouchnu. „Když se podíváme na hněv jako takový, tak všichni moc dobře víme, jak je to silná energie a někdy ji úplně neumíme přetlačit a pak ty saze bouchnou, i když bychom nechtěli. Je důležité s touto mocnou energií umět velmi chytře pracovat, protože když ji budeme potlačovat, tak se nám to mnohdy nepodaří a pak mohou vznikat různé nemoce, nebo nezvladatelné výbuchy hněvu,“ shrnuje obsah besedy lektorka Silvie Šabacká.

Z besedy si posluchači odnesli poznatky, že hněv není ve své podstatě špatný, naopak nám může v některých ohledech velmi dobře pomoci. „Je takový moudrý ochránce, který říká – Bacha! Tady se něco děje, tomuto nyní potřebuješ říct stop! Myslím, že je fajn mít v životě takové ochránce a mít ho jako parťáka,“ dodává Šabacká.

Mimo této besedy připravuje Narana i další program – v plánu je přednáška o finanční gramotnosti, nenásilné komunikaci a program pro rodiče o výchově a vzdělávání.

-otah- 

odebírejte přes RSS