Plesovou sezonu ukončila rybářská zábava

12. 3. 2024 · 1 minuta čtení · 6 fotografí · 1 video
Téma Kultura
Plesovou sezonu v Hustopečích tradičně zakončuje Rybářská zábava. Oblíbená akce, na kterou sice nevynesete velkou večerní, ale zato se dobře najíte a skvěle pobavíte.   


Rybářskou zábavu najdete v kulturním kalendáři města každý rok již 27 let. Začínala ve Starovičkách, odkud se kvůli malé kapacitě sálu přesunula právě do Hustopečí a našla si tu své pevné místo. Je typická uvolněnou atmosférou a již několik let ji doprovází stejná kapela, Madusong. Protože se letos zábava sešla s jedním významným svátkem, připravili si pořadatelé pro přítomné dámy i malé překvapení. „Protože jsme v týdnu oslavili Mezinárodní den žen, přivítali jsme dnes každou dámu růžičkou, z čehož měly velkou radost. A my vlastně taky,“ usmíval se tajemník místní organizace rybářů Miloslav Dohnálek.

Co ještě letos každého návštěvníka na první pohled zaujalo, byla bohatá tombola. „Musím říct, že tombolu máme opravdu pěknou a každý si tu najde něco, co by se mu hodilo nebo líbilo. Od zvěřiny a rybářských výrobků až po elektroniku. Něco jsme zakoupili sami a něco nám darovali sponzoři, kterým tímto děkuji,“ zdůraznil Dohnálek.    

Taneční zábavou rybářům kulturní rok teprve začíná. Nejbližší velkou akcí, na kterou už se připravují, jsou Slavnosti mandloní a vína. „Náš stánek opět najdete na trse k sadům. U rybníka budeme mít rybí speciality a zábavu pro děti v podobě chytání ryb a dřevěného pexesa. Co nám bude chybět je voda v rybníku, proto kdyby každý příchozí s sebou vzal petku s vodou a vylili ji do hráze, bylo by to fajn,“ žertoval Dohnálek. -nov-, -slam-

odebírejte přes RSS