Výročí kina jsme oslavili ve velkém

15. 3. 2024 · 2 minuty čtení · 12 fotografí · 1 video
Téma Kultura

Hustopečské kino oslavilo první půlkulatiny! V březnu 2019 bylo slavnostně otevřeno po téměř dvouleté rekonstrukci původní budovy z 50. let a od té doby si získalo srdce místních i přespolních diváků.


Hlavním bodem oslav byla ve čtvrtek 14. března premiéra nového českého filmu Sladký život spojená s besedou a autogramiádou režiséra filmu Tomáše Hoffmana. „Sladký život je film, kterému se musíte poddat. Jsou tam chvíle dojemné i chvíle legrační. Je to film, u kterého je všechno povoleno - když se vám chce plakat, plačte, když se vám chce smát, smějte se. Navazuje na pohodovost mých posledních filmů, kterou v současnosti potřebujeme víc, než dřív. Aspoň tak to vnímám, že doba je čím dál horší, a mě osobně tento film dělá dobře na duši,“ neskrýval radost z úspěšného natáčení sympatický režisér, který si publikum získal svou bezprostředností a otevřeností.

Dobře na duši udělal film i divákům, kteří houfně prohlašovali, že si na něj určitě zajdou znovu. Příležitost bude v nabídce kina hned několikrát, navíc si v kinokavárně můžete prohlédnout panely o pětileté historii nového kina. „Bylo to krásných pět let. První rok jsme nastartovali velmi úspěšně, diváci navštěvovali projekce rádi, všechno bylo nové, byli jsme zvědaví, jak to půjde. Pak nás na dva roky utlumil Covid, ale myslím si, že už jsme se z toho vzpamatovali a v současnosti už můžu zase říci, že si diváci cestu do kina opět našli. Je to moc fajn, protože kromě filmů dáváme i koncerty, divadla, autorská čtení a hudební večery v kinokavárně, výukové programy pro děti, všechno šlape,“ smála se spokojená vedoucí kina Martina Ondrová.  

A co popřát kulturnímu stánku do další pětiletky? „Já bych si přála, aby se k nám diváci rádi vraceli, samozřejmě abychom měli plné sály, ale hlavně aby se návštěvníkům u nás líbilo,“ pronesla Ondrová a slova povzbuzení si vyslechla i od režiséra Hofmanna. „Troufnu si říci, že pokud se budou točit dobré filmy a pokud budou kina dostatečně technicky vybavená, tak není důvod, proč by diváci do kin nechodili. V kině je to vždycky lepší zážitek než doma,“ smál s. -nov-

odebírejte přes RSS