Háder a Brabec jako Voskovec a Werich. Hrály Boleradice

21. 7. 2016 · 1 minuta čtení · 5 fotografí

Druhý týden Letního divadelního festivalu Pod širým nebem včera zahájili herci z Divadelního souboru bratří Mrštíků Boleradice. Právě boleradičtí ochotníci v roce 2011 odehráli úplně první představení festivalu.

„Festival jsme před pěti lety začínali Robinem Zbojníkem. Dnes je to pro nás vlastně taková repríza. Přijíždíme s Jízlivým glosátorem. Tak jsme nazvali předscény Voskovce a Wericha. Uvidíme, jestli se budou líbit hustopečskému publiku,“ zmínil režisér představení Jiří Merlíček. Voskovce a Wericha ztvárnili Zbyněk Háder a Jiří Brabec.

Jiří Merlíček kromě působení v Boleradicích vede i hustopečské ochotníky v souboru Foor. Předloni vystoupili na festivalu s hrou Tlustý prase a na prkna na nádvoří domu U Synků stoupnou možná zase příští rok.

„Teď dáváme dramaturgicky dohromady další hru, kterou bych chtěl dělat v příští sezóně. Titul zatím ještě nebudu prozrazovat,“ uvedl režisér.

V pátek 22. července 2016 uzavře 6. ročník divadelního festivalu hra Přestupní stanice, účinkovat v ní budou Valérie Zawadská a Lucie Kožinová. Vstupenky k dostání v Turistickém informačním centru v domě U Synků, přes síť Ticketstream a SMSticket nebo přímo na místě před představením.

-jal- 

odebírejte přes RSS