Hustopečští senioři se zúčastnili tábora partnerských měst

9. 8. 2016 · 1 minuta čtení · 2 fotografie
Téma Z města

Závěrečné setkání seniorů tří partnerských měst proběhlo 2. a 3. srpna v Benátkách nad Jizerou. Za účasti vedení měst Benátky, Hustopeče a Modra jsme spolu se seniory prožili dva bohatým programem naplněné dny.

V úterý odpoledne jsme navštívili muzeum automobilky Škoda v Mladé Boleslavi. Na společenském večeru jsme zhlédli dokument z tábora pro seniory, který se letos konal na Českomoravské vysočině na přelomu května a června, abychom se dále společně bavili, vzpomínali, ale i plánovali.

Středa začala návštěvou Polabského národopisného muzea v Přerově nad Labem, které je plnohodnotným skanzenem s dřevěnicemi plných unikátních předmětů. Vstoupili jsme tak do světa dávno minulého, podívali jsme se, jak žili naši předkové, a mohli jsme srovnávat nesrovnatelné. Než jsme se rozloučili s našimi hostiteli, poobědvali jsme v Hájence v Kersku, vyhlášené díky natáčení českého filmu Slavnosti sněženek, podle předlohy Bohumila Hrabala. Většina z nás si objednala kančí na šípkové, někteří se zelím, abychom si tak připomněli slavnou scénu neméně slavného filmu.

Na zpáteční cestě jsme se ještě zastavili v Kutné Hoře a prohlédli si skvost pozdní gotiky, chrám sv. Barbory. Lepší tečku jsme si nemohli přát.

Jenom připomenu, že druhým tříletým cyklem pokračuje spolupráce partnerských měst, které je založeno na setkávání žáků škol při sportovních kláních, seniorů na táboře a společném hodnocení v pořádajícím městě a nově ve spolupráci skautů.

V září přivítáme v Hustopečích žáky základních škol, aby své síly porovnali v předem daných sportovních disciplínách. A příští rok budeme my hostit seniory, organizování setkání skautů budou zajišťovat Benátky nad Jizerou a zasportovat si žáci zajedou do Modry.

Hana Potměšilová, starostka, Foto: Vladimír Medlen

odebírejte přes RSS