U základní školy Komenského už stojí nafukovací hala

14. 9. 2016 · 1 minuta čtení · 4 fotografie
Téma Z města

V Hustopečích včera přibylo jedno nové kryté sportoviště. U základní školy Komenského vyrostla tolik očekávaná nafukovací sportovní hala. V tomto týdnu v ní montéři dodělávají ještě poslední nezbytné úpravy, jako je zarovnání plachet, utěsnění spár nebo zavěšení světel, a od pondělí by už kryté hřiště mělo začít sloužit školákům a dalším sportovcům.

„Na halu jsme čekali velmi dlouho. Raději bychom uvítali obrovskou novou tělocvičnu, protože naše škola má 620 žáků a malinkatou tělocvičnu, ale každé takové řešení je výborná věc. Aspoň přes zimu můžeme využívat halu, která je vytápěná. Jsme za ni velmi vděční zřizovateli a všem zastupitelům, kteří zvedli ruku pro,“ poděkoval ředitel školy Miroslav Patloka.

Dopoledne nafukovací halu zcela obsadí žáci základní školy Komenského v hodinách tělesné výchovy. Odpoledne bude volná pro hustopečské sportovní oddíly.

„Už nyní se hlásí například fotbalisté či futsalisté a další skupiny sportovců, kteří si teď se mnou nově musí sjednávat termíny. Musíme to udělat tak, aby měla přednost mládež a registrované oddíly,“ upřesnil ředitel.

S přípravou na nafukovací halu se začalo už v půli prázdnin. Do deset let starého hřiště se musely namontovat ocelové kotvy, které halu nesou. Musel se také zajistit přívod plynu a elektřiny. Vše se podařilo podle plánu a hala dokonce stojí měsíc před stanoveným termínem.

„Teď stojím před velkým rozhodnutím, jestli budeme halu na jaře demontovat, nebo ji necháme stát přes celý rok. Jsou na to dva názory. Jeden je, že pokud halu necháme stát, míň se opotřebí a nebudou takové náklady s její demontáží a montáží. Problém by ale mohl být s teplotou uvnitř. Myslím si, že je to potřeba vyzkoušet. Pokud zjistíme, že teplota přes léto je v ní únosná, nebudeme provádět montáže a demontáže. Uvidíme,“ sdělil Patloka.

Město za nafukovací halu zaplatilo 3 miliony 100 tisíc korun.

(Text a foto: Jana Rozková) 

odebírejte přes RSS