Hustopečští futsalisté začali sezónu rozpačitě

13. 10. 2016 · 2 minuty čtení

Podobně, jako skončila sezóna minulá, začala i ta nová…zranění, staré tresty a omluvenky kvůli fotbalu si vybírají svou daň, a tak se sestava skládá jen velmi těžce.

Těsně před startem sezóny jsme zajížděli do Střelic, kde trénuje brněnský Arsenal, abychom otestovali nejen připravenost týmu, ale i nové přibližovalo, v podobě devítimístného mikrobusu.

Arsenal prošel změnami v sestavě a lodivod Martin Ptáčník opět pracuje se sestavou velmi šikovných futsalistů. Zápas byl poměrně vyrovnaný, Arsenal těžil z lepšího pohybu a zkušeností některých stabilních opor, mírně ale hořel v obraně, kde se postupem času začala tvořit okénka i pro naše výpady. Konečný výsledek 5:4 pro domácí se jeví zasloužený a my si domů vezli zase nějakou tu zkušenost navíc.

Horší už to bylo s prvním zápasem sezóny, který jsme odehráli v Blansku, na palubovce jednoho z favoritů soutěže. Na zápas jsme odjížděli jen v šesti lidech! Tresty přenášející se ještě z jarní části soutěže, viróza a zranění některých členů týmu, a samozřejmě fotbalové zápasy. To je výčet jen některých příčin tak zoufalého počtu hráčů.

Zápas se odehrával dle očekávání, po oboustranně rozpačitém začátku se soupeř „ujal slova“ a začal diktovat tempo hry. Zdenek Beran zastoupil Martina Vlacha v brance víc než obstojně, a jenom díky němu neskončil zápas úplným debaklem. Do našich šancí se dostával převážně dobře hrající Lukáš Černý, ale většina z nich skončila buď těsně mimo, nebo v rukavicích brankáře domácích. Konečný výsledek 5:2 pro domácí bohužel vůbec nevypovídá o tom, že soupeř opravdu hratelný byl a tak nezbývá, než jej hodit za hlavu a doufat v lepší zítřky. Snad už v plné sestavě.

B tým prozatím v neklidných vodách

Hráči B týmu před sezónou odmítli nabídku postupu do vyšší soutěže a tak i letos kopou II. brněnskou třídu. Výsledky z prvních kol ukázaly, že se nejspíš jednalo o správné rozhodnutí. Schází se stabilně, hrají zkušený kombinační futsal a můžou se spolehnout jak na výborně chytajícího Zdenka Berana v brance, tak na tvrdou střelu Pavla Nečase, který se opět pohybuje na čele tabulky střelců soutěže. Po horším vstupu do sezóny udělali v posledních dvou kolech důležitý krok, kdy v obou zápasech porazili týmy z nižších pozic v tabulce a mírně tak odskočili sestupovým vodám.

Do konce podzimní části zbývá odehrát ještě pět zápasů a většina z nich nebude vůbec jednoduchá. Držíme palce!

Ondřej Kušnier, trenér A týmu

odebírejte přes RSS