Nerudova a ulička vedoucí k hale se budou opravovat

25. 10. 2016 · 1 minuta čtení · 2 fotografie
Téma Z města

 Obyvatelé ulice Nerudova se musí v následujících týdnech připravit na stavební ruch. Nepříjemnosti s ním spojené jim ale před Vánoci vynahradí ulice ve zcela nové podobě.

„Měla by se zrekonstruovat vozovka, měla by vzniknout parkovací podélná místa a na jedné straně ulice nový chodník, který bude navazovat na loni zrealizovanou bezbariérovou trasu směrem na hřbitov,“ popsal rekonstrukci místostarosta města Hustopeče Bořivoj Švásta.

Vedení města uspořádalo jednání s obyvateli ulice, kde mohli říct k projektu své připomínky. Ty, u kterých to bylo možné, se poté do projektu zapracovaly.

„Projekt ležel na radnici dlouho a v podstatě se čekalo, až bude hotová přeložka plynu a vody. Už zbývá do země uložit jen elektřinu, ale to už by se nemělo dotýkat vozovky,“ podotkl místostarosta.

Z rozpočtu města půjde na rekonstrukci ulice zhruba 3,8 milionu korun. Cena se však ještě může navýšit.

„Už nyní máme od obyvatel ulice Nerudova různé podněty, které budeme muset projednat. A předpokládám, že bude snaha vedení města vyjít jim vstříc. Většina podnětů se týká parkování. Lidé mají snahu vybudovat si před domy rozšířené vjezdy, na kterých by mohli stát se svými auty, aby nezatěžovali ulici. Parkovací pás by tak mohl sloužit spíše pro návštěvy. Myslím si, že to je věc, kterou je dobré podpořit,“ uvedl investiční technik města Radek Krušina.

Začít by se s opravami mělo v nejbližších dnech, čeká se na stavební povolení. Nejprve se vybuduje chodník, poté podélná parkovací stání a na závěr nová asfaltová silnice. Hotovo by mělo být do Vánoc.

Konec temné blátivé uličce

A podobné úpravy se uskuteční i v propojce ulic Brněnská a Šafaříkova. Vznikne tam nová silnice, chodník i veřejné osvětlení. Vozovka by měla být položena ještě do Vánoc.

„Tyto práce máme naceněné od projektanta zhruba na jeden a půl milionu korun,“ doplnil Krušina.

(Text a foto: Jana Rozková)

odebírejte přes RSS