Sběrný dvůr se rozšiřuje. Hotovo bude na konci října

18. 10. 2016 · 1 minuta čtení · 3 fotografie
Téma Z města

Teď ještě sběrný dvůr v Nádražní ulici vypadá jako staveniště, na konci října už by však mělo být hotovo. Sběrný dvůr se rozšiřuje z dotace z operačního programu životního prostředí. Kapacita už totiž nestačila. Mimo jiné teď na sběrném dvoře přibude osm zastřešených kontejnerů.

„Kapacita byla nedostačující, kontejnery už stály i mimo areál sběrného dvora. A bylo to znát i na odpadové evidenci. Kapacita byla podle provozního řádu kolem tisíce tun, ale dosahovali jsme klidně 1400 až 1500 tun odpadů,“ vypočítal Ondřej Němeček z odboru životního prostředí Městského úřadu Hustopeče.

Po rozšíření by kapacita sběrného dvora měla dosahovat právě 1400 až 1500 tun odpadu. Další novinkou bude buňka pro obsluhu dvora s patřičným sociálním zařízením a nakladač, který bude využíván k manipulaci s odpady.

„Určitě nám to usnadní práci,“ pochvaloval si vedoucí Městských služeb Hustopeče Ivan Chrastina.

„Žádost o dotaci z operačního programu životního prostředí jsme podali vloni a letos na jaře jsme se dozvěděli, že jsme uspěli. V srpnu byla zahájena realizace. Dotace je ve výši 85 %, to je 3 a půl miliónu korun. Město Hustopeče doplatí asi 620 tisíc. Celý projekt bude ukončen v říjnu a závěrečné vyúčtování nás čeká v květnu příštího roku,“ informovala projektová manažerka města Eva Bohutínská.

(Text a foto: Jana Rozková)

odebírejte přes RSS