Martina Ševčíková sbírá medaile doma i za hranicemi

15. 11. 2016 · 1 minuta čtení · 1 fotografie
Téma DětiSport

Po třetím místě ve čtyřhře na turnaji v Novém Sadu v Srbsku a druhém místě ve smíšené čtyřhře v Záhřebu, si Martina Ševčíková užila triumf na turnaji Slovenia Youth International ve slovinské Mirně. V kategorii U13 společně s Lucií Metzovou z Klimkovic postoupily až do zápasů finálového dne, kde nejdříve vyřadily badmintonové párové jedničky ze Slovinska a následně ve finále porazily nejlepší slovenskou dvojici v kategorii U13 Telehaničovou a Šlosiarikovou.  

Po tomto turnaji se obě spoluhráčky již soustředily na společné tréninky a domácí turnaje, které pro ně vyvrcholí na konci listopadu účastí na MČR jednotlivců U13 v Českém Krumlově.

Martina Ševčíková tuto sezónu hostuje v badmintonovém oddílu Fakulty sportovních studií Masarykovy univerzity v Brně. Společně s družstvem kategorie U15 zvítězili na Přeboru jižní Moravy a vybojovali si tak postup na Mistrovství České republiky družstev této kategorie. Tento turnaj se družstvu Fakulty povedl výtečně a v konkurenci nejlepších oddílů z celé republiky, po napínavých a vyrovnaných zápasech, obsadil konečné třetí místo. Zvítězilo družstvo Pardubic, druhé místo obsadili hráči Orlové. Pro Martinu je to tak první medaile z domácího mistrovského turnaje. 

Radek Ševčík


odebírejte přes RSS