Prokeš krajským přeborníkem

24. 2. 2017 · 1 minuta čtení · 1 fotografie
Téma Sport

Skok vysoký je oblíbená a úspěšná disciplína mladých hustopečských atletů. Dokázali to i letos na okresních a krajských halových přeborech žactva. Získali zde celkem deset medailí, včetně tří zlatých. Štěpán Prokeš se navíc stal krajským přeborníkem. 

O tituly okresních přeborníků se bojovalo v rámci Hustopečského skákání a tak na tomto místě jenom shrneme medailovou bilanci. Okresními přeborníky se stali Vendula Zemčíková mezi ml. žákyněmi výkonem 143 cm a Denisa Stehlíková za výkon 150 cm mezi st. žákyněmi. Stříbrné medaile pak získali Natálie Vedralová a Erik Slivoň, bronz mezi ml. žákyněmi vybojovala Marie Vrbová. 

Přeborníka Jihomoravského kraje určuje tradičně součet výkonů z Hustopečského skákání a Brněnské laťky. Ani v brněnském obchodním centru Olympia, kde se Brněnská laťka konala, jsme se neztratili. Starší žák Štěpán Prokeš zabojoval a za výkon 158 cm skončil druhý. Součet výkonů z Hustopečí a Brna měl však ze všech startujících nejlepší a tak díky vyrovnané výkonnosti získal titul přeborníka Jihomoravského kraje. V této soutěži skončil na druhém místě Erik Slivoň a třetí Vojtěch Prokeš, oba z Hustopečí. Mezi stejně starými děvčaty potvrdila svou výbornou výkonnost Denisa Stehlíková. Jak v Hustopečích, tak v Brně skončila vždy třetí a tím vybojovala bronzovou medaili i v krajském přeboru. Své maximum vylepšil v Brně o dva cm Matěj Hycl a za výkon 142 cm bral stříbro na Brněnské laťce i v krajském přeboru. Na bronzový stupínek v Brně vystoupala také Valérie Svobodová mezi přípravkou dívek a dařilo se i dalším našim závodníkům: Vendula Zemčíková (4. místo), Marta Kurachová (5. místo), Jan Tančinec (6. místo), Romana Maděřičová (7. místo), Dominik Machala (7. místo) a Marie Vrbová (9. místo). Ve společném závodu mužů, juniorů a dorostenců se poprvé představil i Filip Hovězák. Celkově skončil na jedenáctém místě a mezi dorostenci mu za výkon 169 cm patřila výborná pátá příčka. 

 -had-

odebírejte přes RSS