Hustopečští se zapojili do úklidu města

12. 4. 2017 · 1 minuta čtení · 4 fotografie · 1 video

Ukliďme svět, ukliďme Česko! je dobrovolnická úklidová akce, která se na celém území České republiky konala druhý dubnový víkend. Cílem této události je odstranit nelegální skládky a nepořádek. Nápady na organizaci a užitečné informace jsou uvedeny na webu www.uklidmecesko.cz.
Do úklidové akce se zapojili i hustopečští, kteří se sešli v neděli 9. dubna na Dukelském náměstí. „Letos se Centrum volného času Pavučina zapojilo do akce oficiálně. Chceme ukázat, že se v Hustopečích uklízí,“ vysvětlila pedagožka Ingrid Florusová. Plán akce byl jasný - na náměstí se rozdaly pytle a rukavice. Pak si dobrovolníci mohli podle náročnosti vybrat trasu sběru a sraz byl na Pavučině. „Zhodnotíme si, co jsme našli, opečeme špekáčky a pro děti máme nachystané soutěže,“ dodala Florusová.
Město Hustopeče udržují celoročně čisté hlavně pracovníci Městských služeb Hustopeče, kteří sbírají odpadky a likvidují černé skládky. „Před akcí jsme Hustopeče procházeli a byli jsme překvapení, jak relativně čistotné občany máme,“ uvedla Florusová.
Nejproblematičtější lokalitou se ukázala místa a cesty v blízkém okolí Hustopečí. „My jsme šli trasu za dálnicí, kolem zahrádkářů, kde mají zahrádky chataři a zahrádkáři, a bylo tam hodně odpadu. Hlavně lahví od piva a vína,“ okomentovala jedna z dobrovolnic vybranou cestu.
Jarnímu úklidu přírody se věnují dobrovolníci i mimo tuto akci. Například zaměstnanci odboru životního prostředí vyrazili sbírat to, co do přírody nepatří, na trase od hustopečských rybníků směrem na Starovice.
-ves-






odebírejte přes RSS