Mandloně a víno oslaví svůj svátek v Hustopečích již posedmé

2. 2. 2018 · 1 minuta čtení · 1 fotografie
Téma Z města
Největšími mandloňovými sady ve střední Evropě i bohatou vinařskou tradicí se pyšní Hustopeče. A právě mandloním a vínu zde bude patřit sobota 24. března.
Letošní novinkou budou například mandlové pokrmy, které nabídnou restaurace přímo na Dukelském náměstí. Program oživí také tři kuchařské show v podání Petra Erina Kováče, který je známý z pořadů Dobré ráno nebo Život z pánve. A na řadu přijde i soutěž jedlíků.
Víno dostane prostor v ulici Na Hradbách, kde otevřou své sklepy místní vinaři, na nádvoří domu U Synků i na náměstí, kde se bude prezentovat Hustopečské městské víno napříč ročníky 2015 až 2017. Právě to hodnotící komise vybrala jako nejlepší z vzorků přihlášených do soutěže, která se v Hustopečích koná každý rok.
Chybět nebude ani kultura. Společně s dětmi z místních škol vystoupí například kapela Hrdza. Ta čerpá ze slovenského folklóru, který doplňuje moderními prvky. Na pódiu se představí také skupina Red Socks Orchestra. Tvoří ji převážně členové bývalé kapely Junior Band.  
Program počítá i s turistickou vycházkou. Ta povede do mandloňových sadů a na její účastníky čekají cestou zajímavé úkoly a v cíli zasloužená odměna. Startovné bude součástí vstupného, které činí 100 korun a 50 korun potom zaplatí senioři a studenti. Využít můžete také předprodeje a koupit si vstupenku již nyní za 80 korun.
A připraveno toho bude určitě víc. Nové informace sledujte na stránkách www.hustopece.cz nebo na našem facebookovém profilu a nenechte si tuto výjimečnou akci v Hustopečích ujít.
-hrad-

24678

 

odebírejte přes RSS