Vyplňte dotazník a pomozte městu rozvíjet rodinné klima

25. 4. 2018 · 1 minuta čtení · 1 video
Téma Z města

Hustopeče se zapojily do projektu Audit familyfriendlycommunity, který si klade za cíl zlepšení vztahů v rodinách, budování příjemného prostředí pro život ve městě či posilování mezigeneračního dialogu. „Sám projekt nazývám českým výrazem: Obec přátelská rodině. Pomocí občanů mapuje rodinnou politiku ve městě a kloubí několik sfér – sociální témata, volnočasové aktivity apod.,“ uvedl radní pro sociální oblast Michal Vejpustek.


První setkání pracovní skupiny se uskutečnilo v březnu a řešilo současné možnosti ve městě. Zúčastnili se ho zástupci školských i volnočasových zařízení, žáci gymnázia, představitelé církví či lidé z oblasti sociálních služeb. „Cílem projektu je, aby samotní občané sdělili politikům, co ve městě vnímají, že mají a co by chtěli, aby přibylo,“ řekl Vejpustek.

Důležitým prvkem, který pomůže zjistit, co by si obyvatelé Hustopečí přáli, je dotazník. „Jsou v něm otázky, které se týkají všech sfér lidského života. Můžete vyplnit dotazník ihned online nebo ho naleznete v květnových Hustopečských listech. Vyplněný dotazník je nutné do 16. května odevzdat na podatelny (radnice, stará pošta) nebo na Turistické informační centrum v domě U Synků. Díky dotazníku by mohlo být na další pracovní skupině vytvořeno opatření, které se předloží zastupitelstvu a radě a může být uvedeno v život,“ podotkl Vejpustek.

Jedním z příkladů úspěchu projektu v jiných městech je vyřešení mobility seniorů. „Naše město se rozrůstá a pro seniory může být problematické dostat se k lékaři nebo na úřad. Pomohlo by jim zřízení senior taxi, které bylo díky projektu zřízeno v Hodoníně,“ vysvětlil Vejpustek.

Zapojte se do dotazníkového šetření a pomozte tím zkvalitnit život v Hustopečích.

DOTAZNÍK

-ves-

odebírejte přes RSS