Ministr dopravy Ťok navštívil Hustopeče. Tématem byla protihluková stěna

3. 5. 2018 · 1 minuta čtení · 5 fotografí
Téma Z města

Ve středu 2. května zavítal do Hustopečí ministr dopravy Dan Ťok spolu s ředitelem ŘSD Davidem Fialou. Tématem setkání byla protihluková stěna. Za Jihomoravský kraj se jednání zúčastnili náměstek pro dopravu Roman Hanák, vedoucí odboru dopravy Rostislav Snovický a předseda výboru pro dopravu Jan Nečas. Na radnici je přivítala starostka Hana Potměšilová, místostarosta Bořivoj Švásta a radní pro dopravu Richard Homola.
„Jednali jsme o vybudování protihlukové stěny na dálnici D2. Už nyní víme, že stěna bude mít nejméně čtyři metry a bude o 100 metrů delší než stávající zvuková bariéra,“ uvedla Potměšilová.
Protihluková stěna je nyní ve stádiu projektování a stavět se začne v roce 2019. „Před samotnou stavbou je nutná oprava dálničního mostu ve směru na Kurdějov. Je jisté, že na dálnici bude doprava svedena do jednoho pruhu. Stavbě také bude předcházet měření georadarem, které bude hledat dutiny, podzemní prostory, aby neohrozily stavbu,“ vysvětlila Potměšilová.
Dalším probíraným tématem byla kamionová doprava na dálnici, krajské silnici i ve městě. „Už delší dobu máme v plánu obnovit zákaz tranzitu kamionů. Věřím, že toto omezení zkvalitní život v Hustopečích,“ uzavřela Potměšilová.

-ves-, FOTO: Barbora Kosinová

 

odebírejte přes RSS