Sociální služby a organizace představily svoji činnost

14. 6. 2018 · 1 minuta čtení · 21 fotografí · 1 video
Téma Z města

Den sociálních služeb poskytl široké veřejnosti přehlídku sociálních služeb a organizací působících v regionu. Každý návštěvník se tak dozvěděl, na koho se může obrátit v případě řešení různých životních situací.
Opět po roce se na Dukelském náměstí ve středu 13. června konal Den sociálních služeb. Prezentaci sociálních služeb a organizací si nenechaly ujít desítky lidí. „Dnes tu máme 16 stánků, ve 14 jsou poskytovatelé a dva stánky má město Hustopeče. Můžete v nich vidět díla přihlášená do výtvarné soutěže,“ uvedl Pavel Furch ze Sociálního odboru MěÚ Hustopeče.


Téma soutěže bylo Stáří očima dětí a zapojily se do ní školky a školy z Hustopečí i blízkého okolí. Vítězové si odnesli hodnotné ceny. „Měli jsme tři kategorie rozdělené podle věku. První tři vítěze v každé kategorii vybírala Sociální komise města a udělili jsme i Cenu veřejnosti,“ vysvětlil Furch.
Svou činnost na náměstí prezentovali poskytovatelé sociálních služeb a jiné organizace. Veřejnost tak získala možnost dozvědět se, kam se může obrátit v případě řešení různých životních situací svých či blízkých. Den sociálních služeb zahájila starostka Hana Potměšilová: „Každý člověk v životě potřebuje nějakou pomoc a není to jenom pomoc lékaře. Velmi často v dnešní době potřebuje pomoc někoho druhého, aby ho potěšil, utěšil a pomohl mu v nelehké situaci. Proto jsou tady ti, kteří můžou pomoci a to jsou sociální služby. Jsem velmi pyšná na to, že každoročně pořádáme tuto krásnou akci.“
Nabídka poskytovaných služeb v regionu je velmi pestrá a pokrývá celou škálu současných problémů. Veřejnosti se představily například Oblastní charita Břeclav, organizace Práh, Občanská poradna Brno, sdružení Girasole, Svaz tělesně postižených, Dům na půl cesty či Billiculum Mikulov. V rámci doprovodného programu byl pro děti připravený skákací hrad a o hudební kulisu se postarala cimbálová muzika.

-ves-

odebírejte přes RSS