Konečně pohodlné parkování u polikliniky

7. 8. 2018 · 1 minuta čtení · 5 fotografí · 1 video
Téma Z města

Uzavřený vjezd na odstavnou plochu a práce těžké techniky v těchto dnech překvapily návštěvníky polikliniky. Zaměstnanci hustopečských městských služeb zahájili úpravu povrchu.  


„Rozhodli jsme se tak proto, že ten stav tady byl dlouhodobě velmi špatný a využili jsme nabídky získat bezúplatně potřebný materiál. Proto v těchto dnech navážíme štěrk, který ve spolupráci s místními firmami zaválcujeme a v následujících dnech budeme zalévat asfaltem,“ popisuje průběh úprav místostarosta Bořivoj Švásta. 

Úprava povrchu je však jen provizorní z důvodu blížících se investic Jihomoravského kraje, který na své části pozemku začne s výstavbou domova pro seniory. „Plány na vybudování tohoto domova s pečovatelskou službou jsou na stole kraje už deset let, ale v letošním roce došlo k jejich aktualizacím a my už teď víme, že v příštím roce by měla výstavba začít. Smlouva s Jihomoravským krajem už má dva dodatky schválené zastupitelstvem města, které řeší případný časový posun investice. Na zářijovém zastupitelstvu ještě budeme řešit jeden takový dodatek tak, aby stavba mohla být opravdu realizována,“ vysvětluje starostka Hana Potměšilová. 

Plánovaná investice je také důvodem pouze provizorní úpravy a navíc jen na části parkoviště. „My opravujeme pouze tu část pozemku, který je v majetku města. Zbytek plochy má v kompetenci už Jihomoravský kraj. Získal jej od města darem s příslibem vybudování zmíněného domova,“ vysvětluje starostka. „Byla by to pro kraj zmařená investice, kdyby teď opravovali něco, co budou do pár měsíců muset opět bourat,“ dodává. 

Přesto že úprava je pouze částečná a provizorní, občané a návštěvníci polikliniky ji vítají. „Konečně tu budeme mít slušné parkoviště a v podstatě zadarmo,“ raduje se místostarosta Bořivoj Švásta. -nov- 

odebírejte přes RSS