Letňák neohrozí ani moderní kinosál

6. 8. 2018 · 2 minuty čtení · 1 video
Téma Kultura

Hustopeče mají za sebou týden plný filmů promítaných pod širým nebem. Opět si našel spokojené diváky a potvrdil, že letňák má své pevné místo v prázdninové kulturní nabídce a nic na tom nezmění ani moderní digitální kinosál, který bude součástí dokončovaného multifunkčního centra. 


Pomyslným vítězem mezi nabízenými filmy se stala Tátova volha režiséra Jiřího Vejdělka s Eliškou Balzerovou v hlavní roli. Naopak neobstála svérázná komedie Hmyz Jana Švankmajera, která celý festival zahájila. Věděli jsem, že je to velmi specifický film, ale rozhodli jsme ho v Hustopečích nabídnout, protože nikdy nejde přesně říct, co by se divákům mohlo zalíbit. Bylo to něco trochu jiného, než klasické komedie, vysvětluje produkční Martina Ondrová a jedním dechem dodává, že české produkce mají u diváků vždy velký ohlas, i když jsou netypické. Velmi se nám osvědčily filmy bez titulků a spíše takového lehčího zaměření. To prostě k tomu létu tak patří, usmívá se Ondrová. 

Tradičně početnou základnu zvědavců si vysloužil letňák naslepo, kam diváci přicházeli s odlišným očekáváním. Potvrdilo se, že každému se líbí něco jiného a pořadatelé mají vždy nelehký úkol trefit se do chutě všem. Letos jsme vsadili na zahraniční film Vražda v Orient Expresu v originálním znění a i ten měl u diváků úspěch,“ vysvětluje Ondrová. 

Týden plný filmové pohody utvrdil pořadatele v tom, že příští rok jej opět zařadí do kulturní nabídky. A to i přesto, že tou dobou by měl být již plně v provozu moderní digitální kinosál, který bude součástí právě probíhající stavby multifunkčního centra. Nové kino budeme využívat pro velkofilmy, které budeme moci promítat premiérově v prvotřídní kvalitě srovnatelné s brněnskými multikiny. Letňák je spíše pro takovou tu osvědčenou a divácky prověřenou kvalitu. I ta atmosféra je tady úplně jiná. Možná budeme trochu zvažovat harmonogram promítání, protože diváci by uvítali, kdyby se filmy promítali po celé léto o víkendech. To zatím není z technických ani personálních důvodů možné, ale plánovaná rekonstrukce společenského domu a přilehlého areálu, kde by promítací plátno bylo napevno by nám to velmi usnadnila, zamýšlí se Ondrová. -nov- 

odebírejte přes RSS