Nefalšovaní kočovníci vyráží šířit radost

3. 8. 2018 · 1 minuta čtení · 5 fotografí · 1 video

Jestli na Hustopečsku v následujícím týdnu potkáte dopravu zdržující koňský povoz plný pobudů, zamávejte jim a usmějte se na ně - Hustopečské kočovné divadlo objíždí okolní obce s veselou pohádkou pro malé i velké. 


Připravil to divadelní soubor Fooor a spolek Všehoschopných. Je nás celkem jedenáct a režíruje nás Jirka Merlíček, což je záruka kvality, seznamuje nás s hlavními aktéry jeden z ochotníků Kamil Konečný.

My už jsme takhle objížděli okolí dvakrát, ale právě bez toho divadla a to tomu právě chybělo. Proto jsme nacvičili tuhle pohádku, která pobaví malé i velké. Samozřejmě povezeme i klobásky, slepice, všeho bude dost. Opravdoví kočovníci, vysvětluje vznik tohoto nápadu Konečný.

Ochotníci začínají své netradiční turné v sobotu 4. srpna ve Starovicích, odkud se přes dalších pět obcí dostanou až do domovských Hustopečí, kde celé putování zakončí. Přijďte se na nás podívat v 18:30 na trávník u kostela sv. Václava na Dukelském náměstí. uvidíte, co jste ještě neviděli a uslyšíte, co jste neslyšeli, slibuje Konečný. -nov-

odebírejte přes RSS