Od pondělí 3. září můžete nasednout do školního autobusu

30. 8. 2018 · 1 minuta čtení · 1 fotografie · 1 video

V pondělí 3. září vyjede z autobusového nádraží školní autobus. Zastaví na deseti zastávkách, které pokrývají nejobydlenější lokality ve městě, vysadí děti u škol a vrátí se zpět. Cílem autobusové linky je ulevit dopravě v ranní špičce a pomoci rodičům bezpečně dopravit své děti do školy nebo školky. „Doprava je určená i pro seniory, kteří mohou například vystoupit na Žižkově ulici, kde pak mají blízko k lékařům nebo do lékáren,“ upřesnila starostka Hana Potměšilová.


Oproti původnímu návrhu došlo z bezpečnostních důvodů k drobným úpravám trasy autobusu. „Cestující budou nyní nastupovat pouze z chodníku nikoliv z komunikace,“ vysvětlila Potměšilová. Nová trasa nabízí dětem z lokality Záhumenice možnost nastoupit na ulici Javorová nebo Polní. Doprava bude zdarma. „Navíc v autobuse bude vždy přítomný strážník nebo pracovník úřadu, který bude dbát na bezpečnost provozu,“ dodala.
Pro pohodlné cestování seniorů připravuje město Hustopeče i Senior taxi. „Služba bude dotovaná. Rozdíl mezi autobusem a senior taxi bude v tom, že taxi si můžete objednat kdykoliv během dne, kdežto školní autobus vyjede pouze jednou denně podle jízdního řádu,“ uvedla základní rozdíly Potměšilová.
Linka školního autobusu zahájí v pondělí 3. září svůj tříměsíční zkušební provoz. O dalším pokračování rozhodne její vytíženost. „Věřím, že tato nová služba bude využívaná, že si do autobusu najdou cestu děti, dospělí, senioři nebo osoby s tělesným postižením, a že bude lidem sloužit,“ přeje si Potměšilová.

-ves-

Trasa autobusu

32170 

odebírejte přes RSS