Čtyři adventní neděle, čtyři adventní koncerty

27. 11. 2018 · 1 minuta čtení · 1 fotografie · 1 video

Advent je doba radostného očekávání Vánoc. Zpříjemněte si ji třeba návštěvou koncertu. V Hustopečích jsme pro vás připravili na každou adventní neděli jeden.



Úvodní koncert v kostele svatého Václava bude patřit chrámové schole z Bořetic. Vystupují pod názvem Deo Gratis, mají vlastní autorské písně a vydali už dvě CD.
O týden později rozezní evangelický koncert uskupení Husak Quartet. „Uvědomili jsme si, že jako každý z nás je naprosto jedinečný a chápeme hudbu trochu jinak, tak i posluchači mají různé zájmy, touhy a preference. Věříme, že právě tento moment činí hudbu krásnou. Zve nás k tomu, abychom sladili nejen jednotlivé tóny, ale také lidskou individualitu. Nechceme si tuto krásu ale nechat pro sebe, chceme jít dál. Rozhodli jsme se proto najít harmonii nejen mezi sebou v kvartetu, ale i společně s posluchači, kteří se stávají jeho čtvrtým hráčem,“ shrnul směr souboru jeho vedoucí Martin Husák.
Na své si přijdou i milovníci dechové hudby. Boršičanka Antonína Koníčka odehraje svůj adventní koncert v neděli 16. prosince ve společenském domě.
Pravou vánoční atmosféru navodí v předvečer Štědrého dne Zuzana Stirská a Fine Gospel Time. V Hustopečích se představí 11 sboristů, Zuzana Stirská a harfistka. Tuto partu lidí hudba baví a zpívají s plnými nasazením. Do vystoupení zařadí kromě klasických koled a známých vánočních písní v moderních a netradičních úpravách i rytmické, svižně provedené gospely.

Milí návštěvníci, přijďte nasát vánoční atmosféru do Hustopečí!

-hrad-

35859


odebírejte přes RSS