Tchýně na zabití vyprodala společenský dům

23. 11. 2018 · 1 minuta čtení · 5 fotografí · 1 video
Téma Kultura

Humorná inscenace Tchýně na zabití z pera Jakuba Zindulky vyprodala ve čtvrtek 22. listopadu sál společenského domu. Pódium patřilo manželskému páru, který hráli Anna Kulovaná s Martinem Krausem, a jejich matkám v podání Dany Homolové a Lucie Zedníčkové. Děj představení ale vybočuje z tradičních stereotypů týkajících se vztahu snacha a tchýně nebo zeť a tchýně. Samotní herci se ale shodli, že hra je jednoznačně komedie. „Velmi překvapivá komedie plná zvratů a vtipných a nečekaných momentů. Víc nemůžu říct,“ prozradila Lucie Zedníčková. „Je to duchařina, procházíme zdí a je to sranda,“ doplnila s úsměvem Dana Homolová.


Autor scénáře Jakub Zindulka na inscenaci odvedl kus práce a diváky opět pozval do světa plného smíchu. Jako zkušený herec a hlavně režisér věděl, jak má své kolegy vést. „Spolupráce s ním je velmi dobrá. Jako autor přesně ví, co chce a umí to krásně rozklíčovat a vysvětlit,“ pochvalovala si Zedníčková.
Tchýně na zabití je v repertoáru Fanny Agentury od roku 2017 a podle pravidla: co dva roky nová hra, se bude hrát ještě příští rok. Jakub Zindulka už má nachystanou další komedii. „V listopadu 2019 bude mít premiéru hra s názvem Vzhůru dolů. Bude v ní hrát Milena Steinmasslová, Zdeněk Žák, já a ještě hledáme mladou dívku,“ navnadila Homolová.

-ves-

 

odebírejte přes RSS