Z jednání rady: Sedmá bezbariérová trasa dostala zelenou

6. 12. 2018 · 2 minuty čtení
Téma Z města

Radní se sešli v úterý 4. prosince na 3. schůzi Rady města Hustopeče.

V poliklinice jsou volné místnosti určené k pronájmu
V budově polikliniky sídlí ordinace lékařů, poskytovatel sociální péče nebo dětská logopedie. „Našim cílem je, aby zde našli zázemí poskytovatelé služeb péče o tělo a zdraví člověka,“ vysvětlila starostka Hana Potměšilová. Nyní se v budově polikliniky uvolnily některé místnosti v prvním a druhém podlaží, proto radní schválili záměr pronájmu části objektu.

Práce v budově kina ustanou na konci února
Rekonstrukce budovy kina na víceúčelové kulturní centrum odstartovala v listopadu 2017. Hlavní dodavatel stavby musel po započatí prací řešit řadu nepředvídatelných okolností, a proto došlo k prodloužení termínu do konce února 2019. „Kromě dokončení stavebních prací se začnou v kině montovat vybavení a technologie. Všechny tři firmy se domluvily na součinnosti. Věřím, že koncem února už se do nových kanceláří začnou stěhovat zaměstnanci marketingu a kultury,“ shrnul místostarosta Bořivoj Švásta.

Sedmá bezbariérová trasa dostala zelenou
Hustopeče se díky projektu bezbariérových tras mohou pyšnit novými chodníky a místy pro přecházení, která zlepšují pohyb hendikepovaným, seniorům i maminkám s kočárky. „Nyní se řeší pátá bezbariérová trasa od ZŠ Komenského po ulici Mírovou a poté začneme budovat v ulicích Brněnská, Tyršova a Šafaříkova,“ popsala stávající situaci Potměšilová. „Plánujeme s předstihem, proto necháváme vypracovat projektovou dokumentaci na sedmou trasu. Ta začne u kina a ulicí Bratislavskou povede až ke křižovatce před čerpací stanicí,“ doplnil Švásta.

Nové zázemí krytého bazénu brzy přivítá návštěvníky
Rekonstrukce zázemí krytého bazénu se blíží ke svému konci. Radní nyní schválili nákup posledních doplňků v hodnotě kolem 180 tisíc korun. „Jedná se o koše, vysoušeče vlasů a další vybavení šaten,“ upřesnil Švásta. „Vše směřujeme k tomu, aby o pololetních prázdninách přivítal bazén první návštěvníky,“ prozradila Potměšilová.

O Sportovci roku bude opět rozhodovat veřejnost
Anketa Sportovec roku pravidelně startuje v lednu. Svou podporu nominovaným může každý hlasující vyjádřit vyplněním anketního dotazníku, který bývá zveřejněn na webu města. Pravidla ankety a nominované sportovce určuje Sportovní komise rady města Hustopeče.

Dotace z rozpočtu města schválí únorové zastupitelstvo
Do konce listopadu mohly organizace a spolky žádat o dotace z rozpočtu města. Žádosti budou nyní posuzovat pověřené komise a jejich schvalování bude jedním z bodů prvního zasedání zastupitelstva v novém roce. To se bude konat 7. února 2019 od 17 hodin v zasedací místnosti radnice.

-ves-

 

odebírejte přes RSS