Hustopečská laťka jako kvalifikace na Skákání

18. 1. 2019 · 1 minuta čtení · 1 video
Téma Sport

Tradičním závodem před Hustopečským skákáním je každý rok Hustopečská laťka – přebor města Hustopeče ve skoku vysokém v hale. I letos si možnost zaskákat do výšky vyzkoušeli žáci hustopečských škol a závodníci SK Atletika Hustopeče. Nejlepší z nich pak budou reprezentovat město Hustopeče na Hustopečském skákání.


Ve všech kategoriích jsme viděli velice zajímavé souboje, které přinesly i velmi pěkné výkony. Přípravky ovládli Víťa Krůza výkonem 118 cm a teprve devítiletá Elena Cvrčková výkonem 111 cm. V mladších žácích svedli pěkný souboj Jan Stehlík a Jakub Jordán, který si výkonem 140 cm vytvořil osobní rekord. O vítězství mezi mladšími žákyněmi se podle očekávání rozhodovalo mezi Natálií Humpolíkovou a Nikitou Mayerhofer. Druhá jmenovaná vyhrála velmi dobrým výkonem 134 cm.
Asi nejkvalitnější výkony padaly v kategorii starších žáků a žákyň. U chlapců zvítězil jasně Matěj Hycl výkonem 165 cm. Matěje, který už letos dokázal pokořit 178 cm, bohužel na Skákání neuvidíme. Ze zdravotních důvodů bude mít teď několik týdnů klid a tak ho nahradí další dva v pořadí Denis Homola a Antonín Klimeš, kteří zvládli shodně 155 cm. Ani vítězku soutěže st. žákyň Vendulu Zemčíkovou na Skákání neuvidíme, kvůli kolizi se školním programem. Těšit ji může ale fakt, že dnes vyhrála výborným výkonem 150 cm. Druhá byla Karin Krejčiříková výkonem 140 cm. Mezi dorostenci byl nejlepší Erik Semerád, který přeskočil laťku ve výšce 155 cm a mezi dorostenkami Karolína Rohrerová, která zvládla 120 cm.

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY

-had-, FOTO: -ves-

odebírejte přes RSS