Tříkrálový koncert udělal tečku za Vánocemi

8. 1. 2019 · 1 minuta čtení · 6 fotografí · 1 video
Téma Kultura

V sobotu 5. ledna se rozezněl sál pod kostelem sv. Václava díky školní kapele Gymnázia T. G. Masaryka. Studentský Tříkrálový koncert se už stává stálicí povánočního programu. Soubor vede zkušená učitelka hudební výchovy Margita Křížová a každoročně ho doplňuje o nové členy. „Naše kapela je tvořená žáky mladších i starších ročníků. Většinou z těch starších, ale máme zde i primány a sekundány, kteří jsou velice talentovaní,“ prozradil člen souboru Ondřej List.


Program Tříkrálového koncertu korespondoval s repertoárem zvoleným pro akci Zpívání na schodech, kterou se studenti gymnázia společně loučí před Vánocemi. Proto nechyběly koledy, spirituály nebo popová hudba. „Paní učitelka Křížová nám většinou navrhne písničky, a pokud se nám líbí, tak je nazkoušíme. Pořádně trénovat jsme začali v listopadu minulého roku,“ dodal List.
Koncert byl přehlídkou mladých a nadějných hudebních talentů. Studenti připomněli i důležité roky v naší historii končící číslem osm a na závěr si zazpívali společně s některými svými pedagogy. Výtěžek z dobrovolného vstupného putoval do neziskové organizace Narnie v Morkůvkách, která zajišťuje denní a týdenní stacionář pro děti s mentálním a kombinovaným postižením. „Domov Narnie je menší zařízení. Jeho cílem je dětem nahradit jejich osobní domov. Z celého srdce děkujeme kapele gymnázia, za to, že pro nás uspořádali takovou sbírku,“ uvedla pečovatelka Helena Stöhrová.

-ves-, FOTO: Jana Hrádková, Nina Veselá

 

odebírejte přes RSS