Uvnitř budovy Pavučiny vládne čilý pracovní ruch

23. 1. 2019 · 2 minuty čtení · 12 fotografí · 1 video
Téma Z města

Na novou budovu Centra volného času Pavučina se těší nejen návštěvníci kroužků zájmového vzdělávání, ale i jejich rodiče. Dvoupodlažní objekt je navržený na míru pro všechny druhy aktivit. Stavba byla zahájena na podzim roku 2017. O rok později bylo město nuceno vypovědět smlouvu se zhotovitelem a stálo před otázkou, jak dál postupovat. Ihned se navíc muselo řešit dokončení zelené střechy, osazení oken i vybudování odtoku dešťové vody. Vedení města následně v jednacím řízením oslovilo firmy a vybralo nejvhodnějšího uchazeče na dokončení stavby. „Tlačil nás čas, protože se blížila zima a bylo nutné objekt zabezpečit. Přímo jsme oslovili tří místní firmy, o kterým víme, že jsou spolehlivé. Vybrali jsme nejvhodnější nabídku a nic nebrání tomu, aby byla Pavučina zdárně dokončena,“ vzpomíná starostka Hana Potměšilová.


Nová firma nastoupila v lednu tohoto roku a začala se postupně věnovat vnitřním pracím. „V současné době provádíme dokončení omítek a začínáme obkládat veškerá sociální zařízení a technické místnosti. Máme vylité podlahy a připravujeme se na instalaci topení,“ vyjmenoval činnosti majitel stavební firmy Josef Strouhal.
Nový harmonogram prací počítá s termínem dokončení během šesti měsíců. „Samozřejmě bude záležet na tom, jaký bude vliv počasí na venkovní práce. Objekt čeká zateplení a fasáda. Musí se také upravit jeho okolí,“ uvedla Potměšilová. „Věříme tomu, že bude hotovo do konce června 2019, tak jak máme stanoveno ve smlouvě o dílo,“ dodal Krušina.
Vybrání nové firmy, která stavbu dovede do cíle, zvýšilo cenu celého projektu. Konečné navýšení se dá v této fázi pouze odhadnout. „Uzavíráme fakturaci i soupis prací provedených původní firmou. Odhad je nyní 3 – 3,5 milionu korun bez DPH,“ řekl Krušina.
Zatímco firma pracuje na dokončení budovy, zaměstnanci Centra volného času Pavučina společně s architektkou řeší poslední úpravy návrhu interiéru. Příznivci Pavučiny se také mohou těšit na nové logo, jehož vzhled se odrazí i v samotném prostředí budovy. „Chceme tu vytvořit pohodovou a příjemnou atmosféru. Počítáme s tím, že hlavně exteriéry budou vznikat postupně za součinnosti veřejnosti, dobrovolníků a nás samotných. Těšíme se na to,“ prozradil ředitel CVČ Pavučina Petr Fridrich.
Od 1. února startuje elektronické přihlašování na příměstské i pobytové tábory. Pro letošní rok se stále počítá s užíváním náhradních prostor jako je M-klub, knihovna apod. Táborníci se také opět vydají do Rajnochovic. „Pokud by byla už k dispozici Pavučina, tak přesuneme tábory na ni, ale nechceme předbíhat,“ uzavřel Fridrich.

-ves-

 

odebírejte přes RSS