V roce zakončeném devítkou budou naše významné akce slavit výročí

2. 1. 2019 · 2 minuty čtení

Nový rok je na samém začátku a pro hodně lidí je spojený s čerstvými nápady, předsevzetími a plány. Stejné je to i s akcemi v Hustopečích, které rok 2019 nabídne. Také přemýšlíme, jak namixovat ten správný koktejl, při kterém si přijdou na své všichni. Letošní rok bude navíc pro tři naše tradiční události ve znamení kulatin či půlkulatin.
V lednu přivítá hustopečská sportovní hala světové i domácí výškaře, a to již podvacáté. Krásné pětadvacetiny oslaví o prvním říjnovém víkendu Burčákové slavnosti a nejmladším jubilantem bude listopadový Světový duel vín, který si na své konto připíše desátý ročník.
Za zmínku určitě stojí i akce s pozdějším datem narozením. Řada z nich má již také pevné místo v našem kulturním kalendáři a některé se třeba na výsluní teprve probojovávají a hledají tu správnou cestu. Spektrum je pestré a zahrnuje divadla, koncerty, taneční zábavy, jarmarky nebo vinařské košty. A tak si určitě nenechte ujít Slavnosti mandloní a vína, Hustopečský slunovrat, Divadelní festival pod širým nebem nebo například hustopečské hody.
Kalendář kulturních, společenských i sportovních akcí vám předkládáme již nyní, nicméně nabídka není zdaleka kompletní, celá řada věcí je teprve v přípravné fázi. Aktuálně ladíme například Concentus Moraviae, který do Hustopečí opět přiveze dva koncerty, jejichž přesné termíny ještě nevíme. Obdobné je to s produkcí v nově otevřeném víceúčelovém kulturním centru. To by mělo podle plánu první návštěvníky přivítat letos v březnu a o podrobném programu vás budeme včas informovat.
Vážení občané, věřím, že jste ve dnech volna zregenerovali svoje síly a do letošního roku vstoupili s odhodláním a optimismem. Přeji vám za celé naše oddělení hodně štěstí, zdraví, rodinné pohody a dobrých přátel. Uchovejte si vánoční náladu, kdy jsou k sobě lidé jaksi laskavější, milejší a ohleduplnější, co nejdéle.

Jana Hrádková, vedoucí organizační složky Marketing a kultura města Hustopeče

26.1. Hustopečské skákání

6.2. Jiří Kolbaba - Etiopskou vysočinou k původním kměnům Afriky, beseda

17.3. Můžem i s mužem, divadelní představení

23.3. Slavnosti mandloní a vína

6.4. Hustopečské pečeť

13.5. Veselá trojka, koncert

21.6. Hustopečský slunovrat

10.-19.7. Divadelní festival Pod širým nebem

31.8. Nominační výstava vín

3.-5.10 Burčákové slavnosti

1.-3.11. Šmardovo sousedské divadlo

16.11. Oslava svatomartinských vín a husí

23.11. Světový duel vín

30.11. Adventní punčování s rozsvěcením vánočního stromu

odebírejte přes RSS