Od února se v Hustopečích zase plave

5. 2. 2019 · 2 minuty čtení · 9 fotografí · 1 video

V pátek 1. února přivítal krytý bazén první plavce. Náročná rekonstrukce zázemí ho uzavřela na několik měsíců. Výsledek ale potěší každého návštěvníka. Změnil se vzhled vestibulu, šaten, ohříváren, sprch i sociálních zařízení. „Už když jsme na stůl dostali studii interiéru, tak v ten moment jsme měli pocit, že se to podaří a že to bude něco, co se lidem bude líbit. Je to první větší investice města, kterou otevíráme a jsem tomu velmi ráda.,“ radovala se starostka Hana Potměšilová.


Původní interiér byl provedený v tmavých odstínech a působil, že trpí nedostatkem světla. Proto se dominantní barvou stala bílá, kterou doplňuje podlaha v odstínu plážového písku. „Jsou zde hlavně plavecké školy a děti, proto jsme chtěli použít co nejvíc barev. Pro snadnou orientaci jsou společné prostory modré, chlapecké šatny jsou zeleno-žluté a dívčí mají červeno-oranžovo-žlutou barvu. Jelikož jsou děti maličké, tak nejvíc odstínů je u podlahy a směrem nahoru se rozvolňují. Má to evokovat bublající bublinky ve vodě,“ prozradila hlavní myšlenku návrhu architektka Helena Straková.
Rozsáhlá rekonstrukce se uskutečnila díky poskytnuté dotaci z ministerstva školství. Rozhodnutí o poskytnutí dotace obdrželo město v květnu 2018 a ihned začalo hledat vhodného zhotovitele. Konečný výsledek je tedy dílem několika málo měsíců. „Dotace činila téměř sedm milionů a jednalo se o 60% z uznatelných nákladů akce. Celkové náklady se ke konci vyšplhaly na více než 14 milionů korun, díky vícepracím a neuznatelným nákladům,“ uvedla projektová manažerka Pavla Novotná. V současnosti se připravují podklady na další fázi, která se bude týkat rekonstrukce samotných bazénových hal a bazénových van. „Jedná se o rozsáhlejší akci, která vyžaduje čas na přípravu kvalitně zpracované projektové dokumentace. Jakmile bude připravena, tak budeme monitorovat další vhodné dotační výzvy,“ dodala.
Provoz bazénu se vrátí k plnému vytížení po jarních prázdninách, v pondělí 18. února, kdy začne výuka plaveckých škol. Provozní doba se nemění. „Permanentky z roku 2018 jsou platné i v tomto roce, takže jejich majitelé mohou čerpat výhody, které nabízí. Aktuální provozní řád a rozvrh hodin obsazenosti krytého bazénu je na webu www.spozam.cz,“ shrnul ředitel bazénu Aleš Proschek.

-ves-

odebírejte přes RSS