Herečky můžou s mužem i bez muže

21. 3. 2019 · 2 minuty čtení · 3 fotografie · 1 video
Téma Kultura

Společenský dům v Hustopečích přivítal v neděli, 17. března, na svém pódiu netradiční hosty. Své divadelní představení Můžem i s mužem totiž přijela zahrát hned čtveřice známých hereček - Kateřina Hrachovcová, Vanda Hybnerová, Jitka Sedláčková a Dáša Zázvůrková. 


Diváci, kteří se rozhodli zakoupit si lístek, se tak mohli těšit na inscenaci pojednávající o lásce, o tom, jak ženy vypadají statečně a že jim nic nechybí, přesto však touží po partnerství. „My bychom chtěly hrát o mužské a ženské podstatě, o jejich rovnováze, nikoliv o tom, že jsou ženské a mužské kruhy a každý si to nějak řeší po svém,“ nastínila hlouběji téma hry Jitka Sedláčková.

Jednalo se o autorské představení, což znamená, že na díle se podílely především samotné herečky. „Tohle představení je velká improvizace, jedná se o oslavu narozenin, nemá to žádný konkrétní příběh. Postavu jsme si každá vymýšlela sama a inspiraci jsme vlastně braly z našich osobních životů a našeho nejbližšího okolí,“ prozradila herečka Vanda Hybnerová.

Celá hra začala nenápadně a skoro až přehlédnutelně, kdy se jedna z hereček vmísila mezi diváky a začala je srdečně vítat na „narozeninové oslavě“, čímž všechny zapojila do role. Nebála se ani upřímných komplimentů a vřelých objetí. Poté se děj na pódiu rozjel naplno.

Představení bylo možno zhlédnout nejen u nás. Herečky se v rámci jejich „moravské štace“ ukázaly také v Mikulově a v Břeclavi, kde pro svůj úspěch hrály dokonce dvakrát. „Máme tranzit, v tom žijeme všechny dny, co jedeme. Jezdíme, hrajeme a furt se to opakuje, mezitím ještě hrajeme v jiných divadlech,“ přiblížila Jitka Sedláčková, jak vypadá jejich program. Ta mimo jiné ještě točí film Špindl 2 a Vanda Hybnerová seriál Krejzovi.

Pokud jste představení nestihli nebo vám uniklo, nezoufejte. Můžete zkusit své štěstí a ulovit lístky na 25. května, kdy slavná čtveřice odehraje toto číslo v Brně. Pokud to nevyjde ani tam, nezbývá nic, než si udělat výlet do Prahy do Klubu Lávka, kde je inscenace odehrávána nejčastěji. -slam-

odebírejte přes RSS