Kam o víkendu? Na Slavnosti mandloní a vína

21. 3. 2019 · 2 minuty čtení
Hlavním lákadlem následujícího víkendu jsou sobotní Slavnosti mandloní a vína. Bohatý program slavností a kvetoucí mandloně nalákají jak děti, tak i dospělé. Uskuteční se také další ze zkušebních promítání v nově zrekonstruovaném kině před slavnostním otevřením.  

Slavnosti mandloní a vína
Mandloně, mandle a také víno budou mít hlavní slovo už tento víkend u nás v Hustopečích. Na návštěvníky čekají mandlové gastro zážitky v podání pěti restaurací přímo na náměstí, jarmark s mandlovými produkty, kuchařské show, tematické dílničky i další zábava pro děti, a také se ve zcela novém předvedou stezky do mandloňových sadů. Letos nabídnou hru pro celou rodinu, kulinářské speciality od místních spolků i zasloužené odměny v cíli, který bude v mandloňovém sadu u sedmnáctimetrové rozhledny. 
V neposlední řadě můžete navštívit otevřené sklepy místních vinařů či ochutnat vína ve stáncích na nádvoří v domě U Synků.   Chybět nebude mandlové pivo a samozřejmě mandlovice. Ta bude hrát prim i v pokusu o zápis do České knihy rekordů. A v čem bude rekord spočívat? V největším přípitku mandlovicí v jeden okamžik na jednom místě. 
Více info najdete na webových stránkách Mandloní nebo u události na FB profilu města.

TIC otevřeno i o víkendu
V rámci Slavností mandloní a vína bude otevřeno také informační centrum v domě U Synků a to v sobotu od 8.00 do 17.00 hodin a v neděli od 8.00 do 14.00 hodin. Při návštěvě můžete nakoupit drobné propagační předměty speciálně vytvořené pro tuto příležitost.

Zkušební promítání v kině 
Další zkušební promítání v nově zrekonstruovaném kině před slavnostním otevřením proběhne již tento víkend! V sobotu 23.3. od 20:00 hodin můžete zhlédnout film podle slavného románu britského spisovatele Simona Mawera s názvem Skleněný pokoj. Mimořádný milostný příběh inspirovaný dramatickými událostmi 20. století i zrodem ikonického architektonického skvostu – brněnské vily Tugendhat. V neděli promítneme pohádku Putování se sobíkem.
Více informací a další program - tentokrát už v "ostrém provozu" najdete na www.kinohustopece.cz.

Stolní tenis
V sobotu 23. března se od 15.00 hodin utká TJ AGROTEC Hustopeče s SKST Warmnist Liberec (1. liga), v neděli 24. března potom v 10.00 hodin s SKK El Niňo Praha 1 (1. liga). 

Volejbal
V neděli 24. března proběhne v Městské sportovní hale krajské kolo v barevném minivolejbale. Začátek v 9.00 hodin dopoledne. 

Navštivte výstavu v městském muzeu
Městské muzeum a galerie od 3. března nabízí výstavu obrazů, grafiky a tapiserií Libuše Obrdlíkové s názvem Cesty v kruhu. Výstava potrvá do 24. března 2019.
-jau-

 

odebírejte přes RSS