Kudy k mandloním? Tři trasy vás nezklamou!

8. 3. 2019 · 2 minuty čtení · 1 video

Jak jsme slibovali, rok 2019 přináší Slavnostem mandloní a vína rozšíření vycházkových tras k mandloňovým sadům o nové soutěžní i občerstvovací stanice. 

DĚKUJEME tímto dobrovolným spolkům z Hustopečí, které si stanoviště připravily a těší se na návštěvníky! Kterou trasu si vyberete vy?


OBECNÉ INFORMACE

Start všech tras: 9:00 - 14:00 ve Sportovní hale Hustopeče (stanoviště na trasách a výběr odměn v cíli do 17:00)

Startovné: 50Kč/os (bez ohledu na věk) - platí se na startu hotově
(pozn. startovné není potřeba platit a stanoviště lze projít i bez soutěžní kartičky - samozřejmě bez nároku na odměnu v cíli)

Startovné zahrnuje soutěžní brožurku, občerstvení na trase (krajíc chleba se škvarkovou pomazánkou) a odměna v cíli - možnost výběru z 5 možností:

  1. nově vydaná dětská knížka O hrozínkovi a mandličce
  2. pexeso s obrázky hrozínka a mandličky
  3. omalovánky památek města Hustopeče s pastelkami a lízátkem
  4. panák mandlovice (pouze pro starší 18 let!)           
  5. panák pražených solených mandlí

TRASA 1 - PO STOPÁCH MANDLIČKY

Cca 7 km dlouhá trasa (lze pohodlně ujít za 3 hodiny) určená hlavně pro rodiny s malými dětmi. Po trase na vás čekají 4 soutěžní a 2 občerstvovací stanice. Děkujeme tímto Ranči Valkýra, místnímu svazu rybářů, Spolku Všehoschopných a sdružení myslivců, kteří si po trase tyto soutěžní a občerstvovací stanice připravili!

TRASA 2 - SKOŘÁPKOVANÁ

Cca 10 km dlouhá trasa (lze ujít za 4,5 hodiny) určená pro rodiny se staršími dětmi. Po trase jsou rozmístěné občerstvovací stanice z Trasy 1 a v prodloužené části 4 kešky s úkoly, které je nutné splnit a výsledky vyplnit do soutěžní brožurky. Jednotlivé kešky lze najít pomocí GPS navigace - souřadnice budou napsány v brožurce.

TRASA 3 - NAPŘÍČ HISTORIÍ

Cca 18 km trasa je určená pro zdatné turisty, její projití zabere asi 6 hodin. Jedná se o komentovanou procházku s průvodcem, která bude zaměřena nejen na historii mandloňových sadů v Hustopečích, ale i na další přírodní či kulturní zajímavosti v katastru Hustopečí a jejich ochranu. Průvodcem bude Petr Ovísek z Klubu českých turistů a na podkladech k vycházce spolupracoval Odbor životního prostředí Města Hustopeče. Hromadný start vycházky je POUZE v 10:00 od Sportovní haly. 

Podrobné informace nejen o soutěžních trasách, ale o celém programu letošních Slavností mandloní a vína najdete na webu www.slavnosti-mandloni.cz. -nov-


odebírejte přes RSS