Máte doma nepotřebné brýle? Pošlete je do Malawi!

20. 3. 2019 · 1 minuta čtení · 5 fotografí

V neděli 28. dubna odjíždí pastor místní Apoštolské církve Karel Fridrich se dvěma dobrovolníky na další cestu do afrického Malawi, kde bude opět podporovat především práci se sirotky. Při poslední návštěvě této země v listopadu loňského roku mu dělal společnost i vedoucí Sociálního odboru Města Hustopeče Tomáš Laz, se kterým vyšetřovali místním zrak a rozdávali brýle. 

Během minulé cesty jsme vyšetřili zrak přibližně 200 lidem a rozdali asi stovku brýlí, které jsme sebou přivezli. Ty pocházely z dobrovolnických sbírek a úspěch této služby nás povzbudil k tomu, abychom v tom pokračovali, vysvětluje Karel Fridrich. 

Pastor proto vybízí všechny zájemce, kteří mají doma starší nepoužívané brýle a rádi by podpořili misi v Malawi, aby je přinesli do modlitebny církve na adrese Kollárova 7 nebo do prodejny Top Optiku na Smetanově ulici, kde brýle vyčistí a případně opraví, aby byly použitelné. 

Součástí našeho týmu je i profesionální optik, žena, která se celý život pohybuje v oblasti měření zraku. Jsme přesvědčeni, že bude obrovskou pomocí v této službě, těší se Fridrich.

Od 6. března byla oblast Chikwawa zasažena silným deštěm, který způsobil obrovské záplavy. Tisíce obyvatel musí začínat opět z ničeho, protože přišli o přístřeší a vše, co měli. Proto bychom rádi podpořili svou cestou obnovu této části země. Budeme rádi, když nám v tom pomůžete zasláním příspěvku na účet 86-1853740267/0100, doplnil Fridrich.

Mezi dlouhodobé projekty Karla Fridricha v Malawi patří výstavba školy ve vesnici Chapananga, kde místní centrum denně vaří pro několik desítek sirotků a usiluje o jejich vzdělávání. -nov-


odebírejte přes RSS