Abeceda z Nádražky míří do Evropy

13. 5. 2019 · 1 minuta čtení · 2 videa

Základní škola Nádražní je již několik let členem komunity evropských škol, v jejímž rámci organizuje několik projektů. Jedním z nich je i pěvecká soutěž Schoolovision, do které se letos zapojuje již podruhé.


Je to vlastně soutěž, kdy si školy z jednotlivých zemí vyberou nějakou písničku, ať už vlastní nebo něčím typickou právě pro svoji zemi, nazpívají ji, natočí k ní videoklip a nahrají na společný web. V rámci videokonference si pak všechny zapojené týmy rozdávají vzájemně body, popisuje pravidla soutěže učitelka Ivana Brabcová.

V loňském roce se děti z Nádražky zapojiliy poprvé s písní Tři čuníci od Jaromíra Nohavici. Nevyhráli jsme, ale získali jsme asi 8 hlasů z celkových 40 týmů, takže jsme si to vyzkoušeli a byli jsme moc spokojení. Navíc jsme se s dětmi shodli, že vítězný tým si to opravdu zasloužil. Ale o to víc bojujeme letos, usmívá se Brabcová.

Pro letošní rok si děti pod vedením paní učitelky Vladimíry Mačkové vybraly píseň Abeceda od Dády Patrasové. Je to písnička hravá, veselá a navíc ji máme i přímo v učebních osnovách, takže děti si ji takto oživí. Myslím, že ta písnička má hluboké poselství, protože bez abecedy, bez písmen bychom se vůbec neuměli dorozumět, vysvětluje Mačková právě tento výběr.

Soutěžní videoklip dětí z Nádražky:


Soutěž odstartovala 10. května a na konci měsíce proběhne hodnocení.
Všechny soutěžní videoklipy můžete shlédnout ZDE.

Dětem z Nádražky a jejich Abecedě držíme pěsti! -nov-



odebírejte přes RSS