Hustopečský slunovrat s vínem i Krajem André. Hustopeče čeká nabitý víkend

17. 6. 2019 · 2 minuty čtení · 7 fotografí

Hustopečský slunovrat se uskuteční 21. června a láká na noční otevřené sklepy v ulicích Vinařská i Na Hradbách, recesistické souboje vinařů, pohádkové bytosti i dobrou muziku v podání harmonikářky Terezy Škrhákové a místní kapely Pool Litters. Nenechte si ujít jeden z nejmagičtějších dnů v roce v Hustopečích. Začne již v pět hodin odpoledne a pokračuje až do půlnoci. A kam vyrazíte druhý den, v sobotu 22. června? Poznávat krásy Hustopečska ze sedla kola. Startuje cyklo putování Krajem André na kole!
Hustopečský slunovrat začne v pět hodin odpoledne otevřením sklepů místních vinařů v ulicích Vinařská i Na Hradbách. Neomezenou ochutnávku vín vám zajistí koštovací sada, kterou v předprodeji dostanete za 500 korun, na místě za ni zaplatíte o sto korun více. Kromě volné degustace s ní získáte i stopadesátikorunový kupón na nákup lahví vína a na uvítanou skleničku magického vína slunovratu.
V šest hodin navečer se utkají vinaři z obou ulic. V předchozích ročnících se přetahovali s lanem, soutěžili v hádání bylin nebo ve skládání beden od vína. I letos budou úkoly originální. Vítězi si odnesou kovanou plastiku hroznů, kterou se jejich ulice bude pyšnit po dobu jednoho roku. Kam letos dílo z rukou uměleckého kováře poputuje? To se přijďte přesvědčit sami do Vinařské ulice!
A co se bude dít dál? Prostě bude veselo! Děti i dospělí si zatančí s vílami, naučí se poznávat byliny, opečou si špekáčky nebo se zaposlouchají do hudby harmonikářky Terezy Škrhákové či kapely Pool Litters.

42216

42217 

42220

42218

42219

42221

Ani Slunovratem víkendový program v Hustopečích nekončí. Hned druhý den, v sobotu 22. června, odstartují z areálu hustopečské Formanky milovníci cykloturistiky. Vypraví se krajem André. Trasa povede přes devět obcí hustopečského regionu a nabídne krajové speciality, zajímavosti jednotlivých vesnic, překrásnou přírodu s výhledy, rovinky, ale i strmější stoupání. Šlápněte do pedálů a přidejte se. Krajem André odstartuje hromadně v sobotu v 9.00 hodin dopoledne, startovací průkazy budou k dispozici v Hustopečích po celé dopoledne. Od tří hodin odpoledne zahraje v cílové stanici, kterou jsou opět Hustopeče, kapela Větry z jihu.  A program je mnohem bohatší, podívejte se!
-hrad-

42222

 

odebírejte přes RSS